Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Géjza

    őstag

    12400/12500/12600-s procikhoz (nem K-sok) mi az a minimum alaplap, ami fixen kihajtja, kitartja őket a megadott boost órajelen (feltételezve, hogy jó minőségű hűtő lenne rajta) és nem ejti vissza őket 65W-os módra hosszabb terhelés esetén sem?

    Ezeknél a prociknál mennyire számít az alaplap vrm része? Ezek ügye sima 6 magosak e-core-ok nélkül, amik kevesebbet fogyasztanak.

    ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4-et néztem (60k körül van), kérdés ezalatt van-e használható lap (40-től indulnak a B660-asok), ami maximálisan ki tudná szolgálni a fenti 3 procit?

    ATX, mATX lap is jöhet, extra feature-ök nem kellenek (sem wifi, sem rgb, sem 20 sata meg 4 m2, stb.). Nálam a lényeg a minél nagyobb single core performance (ésszerű keretek között a lehető legkisebb anyagi befektetéssel). A K-s procik a Z690-cel (hogy tuningolni is lehessen őket) nem játszanak (procinál lehet kivétel, ha 12600KF ára elég közel lenne 12600-hoz, jelenleg 15k-val olcsóbb a sima lockos verziója, ami 4.8GHz-en jár, ez már elég jó).

    BCLK tuning nem játszik (lap is drága hozzá, meg ha minden igaz csak DDR5-ös lappal lehet ilyet művelni, maradnék a DDR4-nél). RAM tuning az nem árthat, ezért H610 nem játszik.

    Tudom, ez inkább alaplapos kérdés és másik topikban kellene ezeket kérdeznem, de félő ott sokkal kevesebb hozzáértő van, mint itt a platform újdonsága miatt. :B

Új hozzászólás Aktív témák