Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kvazár

    őstag

    Srácok!

    Lenne pár költői kérdésem:
    1. Arra az everestre hivatkoztok, ami szerint a laptoppom 2gigán megy, de a cpu-z, meg a real temp meg csak 1600-at ír ki rá?? Hát szerintem erőteljesen tájékoztató jellegűek ezek az adatok.
    2. Amit mértek itt-ott a progikkal, az a fogyasztás, és nem a hő disszipáció.
    3. Egyáltalán tudjátok, hogy mivel, és mit mértek?? Ugyanis van meddő, látszólagos és valós teljesítmény.
    4. A hálózati csatlakozónál mérni már egy kicsit jobb 5let, csak azt felejtitek ki a számításból, hogy a 30e fölötti tápok, azok amik a felvett teljesítmény (amit a műszeren láttok) 80%-át tudják átadni a gépnek. Pontosítva 80%-os a hatásfokuk, de ezt is csak akkor, ha a terhelése is a megfelelő tartományban van. Tehát amit mértek annak csak a közel 70% az amit a komplett kép felvesz, a többit meg elfűti.
    5. Csak egy kis saját tapasztalat. Az alaplapomhoz kaptam mindenféle eco-s progit, természetesen ezek adatai is csak érdekességnek, és nem hivatalos mérésnek jók.
    De, amikor terhelés nélküli az i5 750-em 1200-on a progi szerint 4,8W-ot eszik, és ha 100%-on hajtom 3200-on (de már 2800 -on is), akkor felveszi a 91W-ot.
    Ezek az adatok a fogyasztását mutatják, és nem a hőtermelését, de eléggé széles tartományban mozog ahhoz, hogy 200W feletti értéket hihetőnek tartsak.
    6. És természetesen ezek a fogyasztás mérők úgy pontatlanok ahogy vannak, de az a pár W most nem számít.

    Bár úgy kezdtem, hogy lenne pár költői kérdésem, kérlek titeket nekem ne válaszoljatok, csak gondolkozzatok el azon amit írtam.

    Üdv, és béke veletek.

    Eladó cuccaim: -

Új hozzászólás Aktív témák