Hirdetés

Aktív témák

  • nofi

    őstag

    Üdv!

    Először is le kell szögeznem nagyon meg vagyok elégedve az iPhone-nal. Bár anno nagyon nehezen vettem rá magam, hogy lépjek túl a papíron felsorolt specifikációkon, de már 2 hónap használat a kisebb hibák ellenére (néha én is hallom a kis zörgést, egyszer újraindult - omg :DDD ) is megmutatta miért érdemes okostelefont venni.

    Alapvetően a legtöbb nyűgömre találtam megoldást, viszonylag egyszerűen. Egyedül az IM kliensek között nem találtam még meg a tökéleteset, bár az alábbi felsorolásból szerintem az jön majd le, hogy én vagyok túl háklis:

    Skype és FB chatre megfelelnek a külön appok, mert csak nagyon ritkán használom őket. Ellenben a gTalk, amit egész nap szívesen használnék szerintem nem kapta meg a kellő támogatást, kiindulva abból, hogy hivatalos program tudtommal nincs is iOS-re.
    Nem értem miért olyan nagy probléma egy rendes push-al rendelkező, nem túldizájnolt, időrendi sorrendet követő, valamint asztali klienssel párhuzamosan, gond nélkül futtatható appot írni.

    IM+: Nem értem miért szereti a legtöbb tesztoldal. Akinek ez kell, az szerintem nyugodtan áttérhet Androidra, ott szokás az első verzióknál ilyen gusztustalanul dizájnolt programokba futni. Háttér, csillámpóni színek, pixeles reklámok mindenhol, majd néha elgurul egy röfögő malacfej az Angry Birdsből? Pont az iOS lényegét öli meg a program a részletesen állítható (és szerintem egytől-egyig kritikán aluli) hangjaival, háttereivel.

    Meebo: Letisztult, jópofa, kifejezetten tetszett. Nincs túlbonyolítva, azonban amint megnyitod a PC gTalk klienst (ez ugye elég gyakran előfordul mivel ha megnéznéd a leveled már be is léptet a chatbe) onnantól káosz. Amit PCn írsz azt telefonon nem látod és fordítva. Ami jó benne, hogy ha csak a telefonon beszélgetsz minden üzenetet egyből küld és fogad, egyik programnál sem tapasztaltam ilyen pontosságot.

    Vtok: A jelenlegi kliens nem támogatja még a retina felbontást, meg úgy az egész összhatás nem valami bizalomgerjesztő.

    Nimbuzz: Ami egyszerű és kezelhető volt Symbianon azt iOS-re sikerült túlbonyolítani. Tekintve, hogy anno sok fiókot használtam ezzel a programmal, elmentette a kis adatbázisában és csodák csodájára az iOS-re történő telepítés után is előhozta ezeket a fiókokat. Egy perc alatt nem sikerült leszűkítenem a csatlakozott fiókokat gTalkra (vagy nagyon el van rejtve, vagy én vagyok nagyon béna) így törlésre került mielőtt komolyabban kipróbálhattam volna.

    IMO: Jelenleg ezt használom. Tulajdonképpen teszi a dolgát. A push nem pontos, sokat kell várni mire beilleszti a kapott üzenetet a csevegésbe és akkor is van, hogy figyelmen kívül hagyja az időrendet.

    Tervben van még, hogy kipróbálom az ebuddyt, mely szintén kellemes volt Symbianon, de androidon is sokat használtam. Itt egyedül az nem tetszett, hogy kapásból van fizetős verzió is. Tekintve, hogy mindössze a szerencsétlen gTalkot akarom használni és tojok a videóhívásra és egyéb őrületekre (ezekre ott a Skype), soknak tartom a több dolcsis címkét.

    Akinek van javaslata, kérem ossza meg velem. :R

    Xbox GT: nozsolt

Aktív témák