Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .Szaki.

    addikt

    Na ma eljutottam egy MM-ba, és megnéztem az egymás mellé kirakott három telefont: iPhone XR (piros), X (fehér), 8 Plus (Fekete).

    Közben pont telefonáltam az 5S-en, így tökéletesen tudtam az egykezes használatot tesztelni a készülékek próbálásakor és arra jutottam, hogy....Nagyok....Elképesztően nagyok.

    A notch-ot igazából észre se vettem a tesztelés során egyik kávamentes készüléknél sem, szóval az egyáltalán nem zavaró, a gesztusvezérlés szinte azonnal megszokható, bár a háttérben futó alkalmazásokat főképernyőről elég nehezen tudtam előhívni, érdekes, hogy ha mondjuk egy SMS-nél próbáltam előhívni, ott sokkal könnyebb volt. Erre nyilván a gyakorlatban nagyon hamar rá lehet érezni, hogy hogy kell.

    Igazából a három telefon között olyan eget rengető méretbeli különbség nincsen, nekem úgy tűnt, hogy a X volt a legkompaktabb, a XR és a 8 Plus pedig nagyjából ugyanakkora volt. A képe a X-nek minimálisan mintha tényleg szebb lenne a XR-hez képest, de ez alig észrevehető, a napi használatban a XR kijelzője kiválónak mondható. A vicces az volt, amikor a XR mellé raktam az 5S-t és azt a kijelzőt, amit eddig teljesen jónak gondoltam..Hát nem találtam szavakat, iszonyat fakó volt a XR mellett. A XR kávája minimálisan tényleg nagyobb a X-nél, ez szemmel is látható, viszont az emberek többsége nem úgy fogja használni a XR-t, hogy a másik kezében egy X-et, vagy XS-t tart, így pedig ez is teljesen jónak számít. A 8 Plus iszonyat régimódinak és elavultnak tűnt a két új telefon mellett, jobban belegondolva pedig ha már ilyen iszonyat méretek vannak, akkor legalább a hasznos felület legyen a több, szóval ilyen méretű 5,5"-es telefont biztos nem vennék.

    Az egyedüli dolog ami nagyon nem tetszik, az az, hogy a CC-t, amit baromi gyakran használok, azt a telefon legtávolabbi pontjára száműzték. Tudom, a gesztusvezérlés miatt alul már nem lehet, de fentről lehúzni a kényelmetlennél is kényelmetlenebb. Egy kézzel lehetetlen volt, fogásváltással pedig tuti párszor kiesne a kezemből a telefon, pedig lapát kezeim vannak.

    Konklúzióm: Nem tudom melyiket választanám. A 8 Plus-t tutira kizárom, a X és a XR között viszont elég nehéz lenne a döntés. A X nem sokkal kisebb, mint a XR, de mégis lehet, hogy mondjuk egy zsebben hordáskor előnyösebb ez a méret, illetve igaz itt is nyújtózkodva, de a CC-t is könnyebben elérni, amit még a mostaninál is gyakrabban kéne használnom, tekintettel arra, hogy a helyhiány miatt az akkuszázalékot ugyebár a CC-be száműzték.

    A XR-nek az aduja nyilván az A12 Bionicban van, meg a sokszínűségben, utóbbi viszont engem nem érdekel, ez a telefon is fehérben vagy feketében érdekelne, akárcsak a X. Ez a képen szép piros szín sem fogott meg élőben, tényleg rúzshoz hasonló színe van, nem az én világom. Ami pedig szintén szubjektív véleményem, hogy a X hátlapja ezerszer gusztább. Ami számomra viszont érthetetlen, hogy hogy lehet még mindig számottevően drágább a X a XR-nél. Egy kijelző ennyit azért nem feltétlen ér, mert tényleg alig látni a különbséget, a kamera pedig állítólag még jobb is, mint a XR-ben, igaz 2x zoom nélkül. A kamerát viszont én szinte sose használom, szóval nem is néztem meg egyiknél sem, teljesen hidegen hagy. Ezért lenne nehéz a döntés, mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb. Kompakt méret drágábban, vagy a XR. Jövőre lehet kiderül. :)

Új hozzászólás Aktív témák