Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielK

    addikt

    válasz madgie #57280 üzenetére

    Miért is? Van tegyük fel összekuporgatott 50e Ft-od, amihez kell még 50e Ft, hogy meg tudd venni a következő generációt. Többet nem tudsz hozzátenni, mert kell a kenyérre, rezsire stb. Ergo a félretett pénzed 50eFt (ami a mai világban kevés, de szerintem nem lehet 0-ra élve élni, mindig kell egy kis félretett pénz). Ezt el akarod költeni úgy, hogy nincs mellé más, mint az előző telefonod.
    Na jön az eladás. Eladod x nap, majd következőn mehetsz megvenni a következőt, addig nincs se telefonod se félretett pénzed. Mi van ha bejön közben a krach és csőtörés van a lakásban és a vízvezeték szerelő 80e Ft-ot kér el a munkára ami mondjuk sos. Kifizeted, marad 20e Ft telefonra. Mit veszel?
    Ja és igen, ha 80e Ft a vízvezeték szerelő, akkor az elején se tudnád kifizetni, pont erre mondtam, hogy az ilyen embernek nem szabad ilyen telefont venni, ha a megélhetés is kérdés.

    Én max akkor cserélek, ha a következő telefon teljes ára megvan és megvan mellette valamennyi félretett pénzem is. Majd ez után gondolkodom el az eladáson, de akkor már megtartom egy vésztartaléknak.

Új hozzászólás Aktív témák