- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Minimális változásokat hozott a Huawei FreeBuds 6i
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Hirdetés
-
DOOM: The Dark Ages címmel jön a sorozat új része?
gp Lehetséges, hogy a következő játék az eddigiektől drasztikusan különböző helyszíneken és időszakban játszódik.
-
Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
ma Renderképek mutatják meg a Samsung júliusban megjelenő új felső kategóriás okosóráját.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
válasz konzumpro #7256 üzenetére
Hát mivel most kezdem ezt az egészet, ezért valami kommersszel szerettem volna kezdeni, hogy meglegyen a fokozatosság és a tanulás. De az olaszoknál nem nagyon megy ez a specialty dolog, majdnem minden sötétre van pörkölve, és a kávékínálat 90%-a szinte mindenhol tégla (abból van single originje több márkának is). Úgyhogy egyelőre bekezdtem egy klasszik Illyvel Helyi pörkölőket már nézegettem, de ott is majdnem mindenki sötétre pörköl.
-
aradebil2
senior tag
válasz Mr.Csizmás #7364 üzenetére
Most éppen kezdőként a kommersz irányból próbálom megközelíteni a specialty kávézást, a probléma hogy pont Olaszországban vagyok... Mindjárt sírva fakadok hogy otthon még az Alza-n is komolyabb választék/információ van megadva mint az itteni helyi pörkölőknél Még szerencse hogy pár hét és megyek haza
-
aradebil2
senior tag
válasz Mr.Csizmás #7367 üzenetére
Mi számít ihatónak? Ahogy én látom a szituáció Olaszországban a következő: az emberek nagy része nem otthon kávézik, ők isszák a klasszik olasz eszpresszót,ami magasan veri az otthoni átlag eszpresszókat. Aki otthon kávézik, az viszont mokázik, illetve kapszulázik. Bármelyik olasz hiperben a kavekinalat 80%-a kapszula és tégla. Itt van választék bőven, összes nagy márkának vannak "single origin" de legalább 1-1 régióra leszűkített kávéja. Szemes kávé kínálat viszont katasztrófa, van pár helyi pörkölő cucca is általában kilós kiszerelésben, amire rá van írva az fél éves pörkölés. Pörkölés mértékéről nulla infó.
Helyi Lidl-ben hiányzik az otthoni "single origin" vonal van az 1 kilós alap Bellarom és kész.[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz sherlock82 #7382 üzenetére
Feltéve ha szereted a keserű , fekete kávét. Én nem, ezért szerettem volna elmenni világos irányba
-
aradebil2
senior tag
válasz RetepNyaraB #7780 üzenetére
Hoffmann nem mért a Brikkával semmit sem, egyszer kipróbálta és megállapította H szar. Kalmár csinálta a Brikkás méréseket.
-
aradebil2
senior tag
válasz Mr.Csizmás #7821 üzenetére
Ennél olcsóbb a frissen pörkölt AVX is...
-
aradebil2
senior tag
válasz Safi1988 #7845 üzenetére
-Brikkát elvileg hideggel jobb indítani (lásd Kalmár videóját a témában), de gyakorlati tapasztalatom csak Mokával van.
-Ne nyomkodd a kávét le semmiképpen sem! Nem espressot készítesz.
-Hario Skerton sajnos nagyon sok fine-t csinál, az okozhat egy olyan keserűséget ami minden kávéba így belekerül. Új őrlő nélkül megpróbálhatod kiszitálni ezeket a szemcséket, ha van egy finom szitád (pl. kosaras teafilter)Egyébként Kalmárt és a HC topikot leszámítva a legtöbb tesztben utálják a Brikkát, és Moka Expresst ajánlják, megpróbálhatod a szelepet kiszedni és úgy lefőzni, forró vízzel. Kamu crema nem lesz de hátha jobban ízlik majd.
[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz goodboy007 #7878 üzenetére
Munkahelyen egy ilyet használunk már vagy 5 éve, az biztos hogy elpusztíthatlan (napi két-három főzés), nem gondoltam hogy ennyit fog bírni. Egyébként a működési elve kb. ugyanaz mint a kotyogósnak, csak kevesebb kontrollod van fölötte (bár be lehet melegíteni/hidegen indítani, sőt még előáztatni is ). Ha a szülőknek ez megfelelő formátum (elfér a pulton és kevésbé macera mint a kotyogós) akkor szerintem mehet, jobb kávét nem fog csinálni.
Vagy lehet kapszula ahogy Retep is ajánlotta, az nem tudom mennyire macera újratöltős kapszula esetén (ne termeljünk nem lebomló szemetet minden kávé lefőzésénél).[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz Taltos0711 #8188 üzenetére
Azért tudja befullasztani, mert híresen sok fine-t csinál a Hario. Az nem jelenti azt,hogy alkalmas lenne presszóra.
-
-
-
aradebil2
senior tag
válasz RetepNyaraB #8308 üzenetére
Sima Szarvasiba szerintem nem kell presszó finomság,kotyogo szemcsemerettel el kéne mennie (mivel egy fordított kotyesz az egész).
-
aradebil2
senior tag
-
aradebil2
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi bézik (nincs bluetooth) kínai mérlegek közül melyik az ajánlott? Egyelőre csak Aeropresshez mérnék fele időt és súlyt, átpörgetve pár oldalt AVX KC803-on kívül mást nem nagyon láttam ajánlani. hasonló nincs az olasz amazonon (onnan vásárolnám).
1. Cosy Blue 21 EUR
2. Cestmall 23 EUR
3. 3T6B 24 EUR ~AVX CF3
4. Achort 26 EUR ~AVX KC803
Köszi! -
aradebil2
senior tag
válasz Space marine #9017 üzenetére
Ha nem akarsz bele annyit ölni,akkor inkább vegyél vmi korrektebb darált kávét és főzd le a szarvasin. Egyébként minek a termosz ha úgyis újramelegítenéd?
-
aradebil2
senior tag
Ha bajod van a környezetterheléssel, akkor csak a kotyogó...
Az a helyzet, hogy a kávénak amit inni tervezel (bolti tégla) majdnemhogy 100%-osan mindegy hogy min főzöd le. Válassz egy olyan gépet, ami a lehető legkevesebb előkészítéssel és bemelegedési idővel jár, a lehető legolcsóbban. Talán ebből a szempontból egy kapszulás lenne a legjobb, amihez veszel egy újratölthető kapszulát, és abba tudod rakni az általad preferált decafft. Vagy a legolcsóbb szarvasit. -
aradebil2
senior tag
Hát figyelj, onnantól kezdve hogy nem babból őrölsz frissen, nem nagyon van mit és hova ajánlani. Legjobb esetben is egy héten belül a darált kávé összes aromája elszáll. +Választék sincs, hogy kávét lehessen ajánlani az ízlésednek megfelelően. Marad a convenience és az ár/érték arány. Egyébként meg kotyogo lenne az ajánlott, de azt élből elutasítottad. És az nem a prosumer kategória.
-
aradebil2
senior tag
Kotyogóból van acél verzió is, DE kotyogóst szerintem nem kell minden egyes alkalommal elmosni alaposan mosószeres vízzel szerintem.Boven elég heti egyszer alaposan, én hétköznap csak vízzel eloblitem és hagyom megszáradni. Főleg ha nem ha legsötétebb porkolesu olajos kávét issza az ember. Haladóknak: Aeropress szuropapirral meg végképp nem kell suvickolni minden használat után.
-
aradebil2
senior tag
válasz sherlock82 #9409 üzenetére
Én itt Olaszországban raszoktam a Mokára, és azóta minden kapszula víz ízű
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5-7640X / i7-7740X "Kaby Lake-X" és i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066)
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Skull and Bones - Egy hétig ingyen játszhatunk vele
- Trollok komolyan
- Horgász topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest