Hirdetés
-
Computex 2024: az Acer Predator monitorok OLED lázban égnek
ph A cég harmadik negyedévben debütáló újdonságainál az 1440p és a 240 Hz jelenti az abszolút minimumot.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Frissült az IQOO tabletkínálata
ma Az új IQOO Pad2-t és Pad2 Pro-t egyelőre nem láttuk más brand kínálatában, persze ettől még felbukkanhatnak majd Oppo vagy OnePlus címszó alatt.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vTamas35
csendes tag
válasz kisza25 #49021 üzenetére
Nagyon ne vedd magadra. Azért az általánosítás, mert a vendéglátóhelyek, kávézók 99%-nál franchise rendszerben üzemel a kávégép, valami "nevesebb" kávé forgalmazása mellett biztosítják a gépparkot. Az újhullámos kávézókon kívül viszonylag kevés helyet ismerek ahol frissen pörkölt kávét használnak.
Az pedig, hogy látatlanban is leszólunk kávémárkákat (ezt vtechun-nak is), az nem azt a konkrét márkát minősíti, hanem azt az egyszerű tényt tükrözi, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható összes kávé döglött már csak amiatt az idő miatt is ami eltelik a pörkölés napjától, addig a napig amíg leveszed a bolt polcáról, ez érvényes lenne egy világbajnok pörkölő legjobb kávéjára is. Nem véltelenül szenvedünk itt sokan a frissesség megőrzésével, mézesüveges adagonkénti fagyasztással, egyéb beteg dolgokkal... és itt max pörköléstől számított 2-4 hetes tárolásról beszélünk, nem pedig arról, hogy 1-2 évig áll a polcon a csomag.
Az általad említett gépek kialakítása egyébként pont ezeket a kávékat szolgálja ki, azért van benne nyomásfokozós kar, hogy a döglött kávéból hozza ki ami ki lehet hozni belőle, mű cremával stb. Ezzel ellentétben, a a fórumosok által használt géppark lényege (értékhatártól függetlenül), hogy a nyomást te hozd létre a pogácsával, amihez elengedhetetlen a friss alapanyag, a megfeleő szemcseméretű őrlemény, annak egyenletes elosztása, tömörítése annak érdekében, hogy a kioldás megfelelő nyomáson, megfeleő hőmérsékleten, megfelelő idő alatt és egylenletsen történjen.
Itt a vita nem a gépek, vagy a kávék áráról, minőségéről szól, hanem a kávé elkészítésének két gyökeresen különböző módszeréről. Mindkettőnek van létjogosultsága, az egyik a tömegeket szolgálja ki, a másik pedig azokat akik itt irogatnak...
[ Szerkesztve ]
O1G
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs