Hirdetés

Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    Nekem az 520 as shimano val szinte csak jó tapasztalatom volt.
    Amit ebből a technológiából, ezzel a stoplival ki lehet hozni, azt szerintem ennyi pénzért nagyon bestbuy.
    Elég nehezek, még az új XT sem egy pehely súlyú, de ebből a fém stoplis rendszerből sokkal könnyebbet nehéz lenne kihozni.
    Egyik 520 as pedálomat 9 ezer km futás felett szedtem szét, mert már lötyögött pár mm-t.
    Tiszta dzsuva volt benne, szétszedtem. Itt vannak róla képek, meg leírás: PD-M520
    Belseje úgy néz ki, aminek elöljáróban az ember nem jósolna pár ezer km nél többet, de mégis 10 ezer km használattól, és nulla karbantartással sem ment tönkre a csapágyazás, olyan finoman be lehetett állítani kónusz, kontraanya segítségével, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, nem lötyög, nem darál, szépen fut.
    Egyedül, a súlya mellett, a tömítése ami nem tetszik, azt nem túlozták el. (Itt megjegyeznék egy fontos dolgot a szétszedéssel kapcsolatban, a tömítést ki kell piszkálni mielőtt elkezded szét tekerni, mert különben széjjel trancsírozod.) Szervizben múlt héten hoztak is egyet, ami állítólag nyöszörgött vagy mit csinált, szerintem beázhatott, szétszedtem azt is miszlikbe, kimos, kék zsírral összerak. Aztán működik.
    Kulcs hozzá 260 ft amúgy, satuba fogva a pedált, a kulcsot rajta meg egy párhuzamosítós knipex fogóval tekerve szépen szét lehet szedni. :DDD Ez mondjuk tényleg nem a legbarátságosabb része.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák