Hirdetés

Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz SOAD19 #20453 üzenetére

    Hajtókar meg a tengely illesztése is recseghet ha nem helyesen van összerakva, vagy túl lett terhelve. Valamint nem csak a középcsapágy okozhat ilyen hangot, hanem ha meglazult, és mocorog a menetben.
    Néha a pedál, vagy a pedál menet is adhat ilyet.
    Lánctányérok csavarjait nem árt ellenőrizni, ritkán előfordul hogy fellazulnak.
    Hátsó agy racsni mechanikájából is jöhet ilyen tipikus középcsapágy hang, amit az alu vagy karbon váz könnyen felerősít és elvezet, és kb el lehetetleníti a zajforrás megtalálását.
    Szóval igen. :)
    Egyébként elsőre mikor átfutottam a kérdést, sikerült félre értelmezni, azt hittem azt kérdezed hogy okozhat-e bajt a kopott integrált középcsapágy. Alumínium tengelyes LX hajtóművet nem ajánlatos úgy használni, mert ahogy csúszkál a csapággyal összekötő műanyagban a tengely, a bejutott kosz ki szokta koptatni.

    Meg igazából az sem mindegy hogy integráltról van szó, vagy monoblokk ról, mert a jobb monoblokkokban nem csak egy-egy golyos mélyhornyú csapágy van, hanem egy sikló, vagy henger csapágy is, középütt, és az veszi fel a nagy terhelést, ezek még kattogva is elmehetnek elég sokat. Míg az integráltban ha az egyik oldali ipari széthullik, akkor vége van.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák