Hirdetés

Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz sanzi89 #49595 üzenetére

    Úgy néz ki, hogy ennél a Genesis váznál jobb ajánlatot nem találok, ha olcsó, de normális városi bringát akarok összerakni magamnak. Egy értelmes használt darab 50-60k, annyiból pedig tuti kihozok magamnak is egy épített darabot, főleg, hogy pár alkatrész van itthon elfekvőben. Egyedül az nyamvadt vázméret gond, hogy 18-as. Valaki segítsen már ki, aki ért a vázméret témakörhöz.

    A vázméretet a nyeregvázcső hossz alapján adják meg. Ha jól gondolom, akkor a 18-as és a 21-es vázméret között 3 col, tehát bő 7,5 cm-rel nagyobb egy 21-es. Ezt szerintem egy nyeregcsővel korrigálni lehet, főleg, hogy a mostani 21-es bringán szinte alig van kihúzva a nyeregcső, plusz a városi bringán egyébként is alacsonyabbra szeretném a nyerget, hogy kényelmesebben leérjen a földre a lábam.
    Ami inkább aggaszt az a felsőcső hossz, mivel arra nem találok cm-ben mért értéket, hogy általában egy 18-as bringán és egy 21-es bringán ez hány centiméter. De összesen 7cm-t itt is lehet játszani stucnival meg a nyereggel. Szóval nem tudom...

    Lassan egy éve keresek max 15k-ig megfelelő 28-as kerékméretű alu vázat 1 1/8-os nyakkal, de semmi. Az új bringák, amik megfelelnének alulról 100k, a használtak se olcsóbbak 50-60k-nál, és általában mindegyikre kellene költeni egy kicsit. Városi bringát pedig - elvi alapon - nem veszek 50k felett.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Aktív témák