Hirdetés

Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Nos, megosztanám életem első SPD kombó vásárlását, plusz eddigi tapasztalataimat, hátha valakinek lesz hozzá építő kommentje.

    Ugye elmentem abba az egy kerékpár üzletbe egész Békés megyében, ahol él az akció. Kinéztem magamnak az SH MT42+PD-M520 kombót. Utcai cipőm mérete 44-es, gondoltam indítsunk egy 45-össel. Bementem a boltba és mint kiderült összesen 2db ilyen típusú cipő van, egy 42-es és egy 44-es. A 44-est megpróbáltam, de bele se ment a lábam. Más méret nincs, telefon gyorsan a nagykernek, aki intézi, de jött a válasz, hogy esélytelen az egész. Ebből még nem adtak el, mondom szép, 2 cípő egy egész megyének... Azt ugye meg se kell már említenem, hogy csak fehér pedál volt, holott mindenhol a promóban fekete van.

    Az egyetlen típus, amiből volt 45-ös, az a SH MT33B+PD-M505 szett volt. Na, mondom, nem ezért indultam, de ha már itt vagyunk próbáljuk fel. A cipő hosszra elég, csak oldalt, a lábfejnél szorít egy kicsit. A boltos azt mondta, hogy úgyis nyúlni fog, plusz egy ilyen bringás cipőnek passzentosnak is kell lennie. Ezeket meg tudjátok erősíteni? Én elhittem neki. Mivel a két cipő közt olyan nagy különbséget nem találtam (csak a tépőzár rész, de gondolom ha bekötöm normálisan a fűzőt csak elég lesz), gondoltam jó lesz ez is. Most pedig a szett második része a kérdéses, a PD-M505 pedál. Már előre megnéztem neten, kb ugyan az, csak ezt a "klasszikus" pedálokhoz hasonlóan kell szerelni, nem kell hozzá az a speciális műanyag cucc. Szóval nagy különbséget nem találtam köztük, plusz ez fekete is volt, gondoltam legyen. Szerintetek jól döntöttem? Így eljöttem életem első SPD felszerelésével, a délután programja lesz a beállítás, az estéé pedig a kipróbálás.

    Azonban az szerintem hatalmas gáz, hogy meghirdetnek egy akciót, aztán már az a készlet, amit a bolt kap is totálisan foghíjas. Értem én, hogy nagy akció, meg minden, de olyan keserű szájíze van az embernek, ha otthon kinézett cucc csak álom marad. Elég sok áruház folytatja ezt a taktikát, meghirdetnek az újságban ezt-azt, ami természetesen még nem érkezett meg/nem is fog/már elvitték, mert 2db volt, aztán a paraszt csak vesz valamit, ha már elment. Ez szerintem baromi undorító. :((

    De ha tényleg akkora királyság, ez az SPD cucc, mint amiket itt irkáltatok, akkor is megérte. :)

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Aktív témák