Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    veterán

    válasz hcs57 #21614 üzenetére

    Engedd meg, hogy ehhez hozzászóljak, csak most vettem észre.
    Koránt sem akkora biztosíték a gumizás a ponty ellen vékony szereléket használva. Nem hogy spiccboton, de még rakósbotnál sem!

    A spiccbot begumizásával kapcsolatban rengeteg érv illetve ellenérv van. Van két tábor, mindenkinek a szíve joga, hogy melyik oldalon van.

    Valóban, nagyobb halnál megnövelheti az esélyedet a gumizás spiccbotnál, de nem minden esetben. A nagy negatívum valóban a begumizott spiccbotnál az, amit -conrad- is megemlített.

    A lényeg amit akarok mondani, hogy egy sekély, átmelegedett vízben egy 3 kiló feletti ponty vékony főzsinórt és előkét használva (kb 0.16-ig) rakósbottal horgászva is sokszor azt csinál amit akar! Sokéves tapasztalat. Pedig ott a bot merevségéből kifolyólag tényleg teljesen akadálymentesen tud kifutni a gumi. Ráadásul rakónál nagyhalazásnál tömör helyett csőgumit szokás használni, aminek a nyúlása majdnem a kétszerese a hagyományos tömör gumiénak. És mégis, sokszor semmit sem tudsz csinálni, pedig nem 10+-os halakról van szó. Egyszerűen megállíthatatlanok! Ha betartasz nekik akkor azért tépnek meg, ha meg engeded nekik, hogy menjenek akkor meg a gumi nyúlásának a végén tépi el a zsinórt.
    Úgyhogy csak óvatosan azzal, hogy a ponty a begumizott spiccbotnál a vékony előkét sem tépi el.

    üdv.

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák