Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz dudi6 #58444 üzenetére

    A 20-as vsz már nagyon az alja én 22-es alá általában nem megyek, de használtam már 18-ast is. Az aztán végleg az alja volt méretben nálam, azt nem ajánlanám. 20-as is nagyon határeset vsz persze kérdés az a zsinór mennyire kemény és mi a valódi mérete.

    Ha 50-60 méter én ott még nem használok vékony főzsinórt azt inkább ha 100 és fölé kellene dobni akkor szoktam és kora tavasszal ha nagyon messzire kell dobni víztározón.

    Dobóelőkést általában úgy szerelem 22-es monofil főzsinór 30-as monofil nyúzó ami olyan hosszú 1-2 fordulat kerül az orsóra bedobás előtt. Nem kell 2 bothossznyi mert dobásnál nem engedsz le bothossznyi zsinórt. A fonott dobóelőkének az előnye az nem fog megnyúlni egy idő után, a hátránya könnyebben belevághat az ujjadba dobásnál mint a monofil . Úgy szoktam következő pecánál kötök frisset, vagy ha nagyon sokat dobáltam, vagy ha elszakadt a monofil:). De ritka nálam elszakadjon.

    Most nyáron vsz jobban jársz bojlison a teli 30-assal főleg ha nagyobb halak is benne vannak . Egy esetet kivéve ha azon a helyen csak nagyon messzire van esélyed pontyra és úgy nem tudod megdobni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák