Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tsimehcla

    csendes újonc

    10 napot töltöttem Szegeden, sikerült minden nap pecázni :) A Tisza nagyon magas volt, bár végig apadt. Sokan harcsáztak fenekező módszerrel, ezt én is megpróbáltam. Bár a 120 grammos grippa ólom először megállt, a zsinór 5-10 perc alatt annyi falevelet szedett össze, hogy megindult. Ezzel mit lehet kezdeni az 5 percenkénti szedegetésen, újradobáson kívül, vannak olyan helyek, ahol kevesebb szutyok sodródik a vízzel?

    A fentiek miatt áttértem állóvizekre.
    Algyői-főcsatorna: este úszózva 2 kárász, sok törpeharcsa. Második peca alkalmával csak törpe. Helyi sporik szerint elég rapszodikus, néha kerül bele ponty a Fehér-tói halgazdaságból, de ez kiszámíthatatlan.
    Atkai holtág: feederre 1 szép dévér, 10 törpeharcsa. Sok macska él a parton, várják a törpéket. Helyieg főleg bojliztak, illetve csónakból pergettek, állítólag harcsa és balin van benne főleg.
    Maty-ér: 3 nap peca, minden nap megvolt egy méretes ponty, a képen látható 1,65 kg volt, így most már nem egy fél kilós dévér életem hala :). Volt még pár botgörbítős kapás, és egy torpedó, ami sajnos leakadt. Jött még sok miniponty, egy apró amur, és (giliszta vagy csonti csalira egyből) pár törpe. Mindezt úgy, hogy közben a túlsó parton method feeder bajnokság volt, szóval van bele telepítve rendesen, igaz keszegfélékkel nem találkoztam és a helyiek szerint rablóhal állítólag nem nagyon van most benne. Összességében mindhárom vizen durva a törpeharcsa állomány, csak növényi alapú csalikkal (kukorica, tigrismogyoró) lehet védekezni, illetve egy idő után az etetőbe se raktam csontit, meg kerültem a halliszt tartalmú etetőket, "vegán" peca volt a nyerő.

Új hozzászólás Aktív témák