Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Relaxmpv

    csendes tag

    válasz alex89 #19804 üzenetére

    Ezt én sem tudtam kihagyni, csak egy TAG Aquaracer design, ami elég friss is. Nyilván nem hibátlan, de ennyiért nem nagyon tudok belekötni. Mutatós darab!

    Férfias méret, jól leolvasható, ami nekem fontos. A dátum küklopszos, menetes a korona, de vízbe nem való. Súlya átlagos, ennyiért nyilván csak öntött tokot lehet gyártani, ezért könnyű, a hátlap viszont robosztus. A szíj minősége pedig kiemelkedő. Tömör anyagból, hibátlan matt csiszolással, a csat is forgácsolt (mint az eredeti), nem pedig silány lemez, finoman is működik. A Citizen Promasteremen van ilyen kategóriájú szíj, de az 7x-es ár.
    TMI/Seiko szerkezet van benne, pontos is. Nekem az alsó kis kör a mp. mutató, aminek nem örülök annyira, de legalább így nincs félreütés, mert az sajnos nagyon általános hiba és engem zavar. A stopper mp. mutatója viszont olyan jól van kialakítva, hogy nem zavar akkor sem a leolvasásban, ha csak áll (szín és végkialakítás).

    Más.
    Én kaptam az Aldiban 20mm-es 2db-os Sempre fémszíjat, ennyiért nem hagyhattam ott! Hajtogatott lemez szíj, de semmivel sem rosszabb, mint a Lorus vagy Festina óráim szintén hajtogatott lemez szíja. A csiszolás, polír, a hajlékonyság, a csat ennyiért nagyon rendben van. Talán kicsit éles a széle, ha már hibát keresek, de ez egyszerűen megoldható. Adtak hozzá pót rugós stifteket és szerelő szerszámot is, ami a célnak meg is felel, akinek még nincs. Szerintem megérte az árát úgy is, hogy csak az egyik szíjat használom most.

    A nato szövet szíjak sem voltak rosszak, de csak 20mm-ig hozott be hozzánk az Aldi, pedig a 22mm-es méret is a csomagoláson van. Azt ezek szerint eladták más országokban, ide meg ez maradt. Pedig a 22mm-es szíjméretű órák inkább gyakoriak manapság. De ezek szerint ezeket a méreteket is elkapkodták.

Új hozzászólás Aktív témák