Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TazLeacher

    nagyúr

    válasz lapa #16014 üzenetére

    Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy mi a véleményem rólad (vagy inkább a világnézetedről). Pontozásról, meg bírókról beszélsz, igazolva a saját mondandód, aztán azt mondod, hogy az nem számít. Láttál egy 20 mp-es videót, amiből megítélsz, leírod, hogy saját vélemény. Elfogadtam, saját vélemény, tovább léptem. Aztán jössz ezzel a bírós dologgal...mintha az bármit is jelentene.

    A történet rém egyszerű: a végeredmény a lényeg, és az igazolja a cselekedeteidet. Itt semmi más. Sem a pont sem a bíró véleménye. Nem kiállítás kutyát "készítek" és nem másnak kell megfelelnie, hanem az én családomba kell beilleszkednie úgy, hogy mindenkinek jó élete legyen. Én már végig csináltam ezt egy bullal, az eredményre büszke is voltam. És amit ezzel a kutyával eddig elértem, arra is büszke vagyok. 9,5 hetes, az ül-fekszik-marad-gyere ide-tiéd-nem parancsokat ismeri, természetesen még nem 100%-os, de kezd beletanulni, és nagyjából szobatiszta, és mindössze 1 db függöny alja lett eddig megrágva. Nekem ez már eredmény.

    Az engedelmességi vizsga meg megint egy másik kanyar. Ha egy engedelmességi vizsgán még ilyen dolgokkal kell küzdeni, hogy milyen hangsúllyal szólsz a kutyának, ott már elég nagy a baj...az előző bullom a "Pocok, üljél le légyszíves!", vagy a "Bibcs, rakd le a segged!"-re is hallgatott, mert a hangsúlyomból, abból, ahogy hozzá szóltam, tudta, hogy mit akarok. Arról nem is beszélve, hogy kézmozdulatról, vezényszó nélkül ment neki az ül-fekszik-marad-gyere ide. És ehhez nem kellett engedelmességi vizsga...amin valószínűleg elhasaltunk volna, az önvédelmi résznél. (Arról nem is beszélve, hogy jobb oldalra volt szoktatva, ami nem jó.)

    Ami viszont még elég fontos: a vélemény és a bírálat az két külön dolog.
    meg ez a jutifali tiedre... na mindegy

    Ez nem vélemény... :U

Új hozzászólás Aktív témák