Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zolee0307

    őstag

    válasz Vesa #33022 üzenetére

    A háttérsugárzás természetes eredetű, amihez az evolúció során a szervezetünk hozzászokott. A glifozát nem ilyen. Az hogy kis mennyiségben nem káros, még nem jelenti azt, hogy hosszú távon nem okozhat problémát. A nehézfémek, amit felhoztál példának nem jó hasonlat, mert azok a szervezetből nem ürülnek ki, hanem idővel felhalmozódnak.

    A glifozát enzimműködést gátol, szerintem ez nem feltétlenül egészséges. Nem véletlenül lehet ezt azt olvasni róla. A mai világban meg mivel a pénz számít a tesztek is olyanok, amilyenek. Gondolom nem évekig, évtizedekig tesztelik egy élőlények a szert. Sok mindenről, amiről azt hittük, hogy nem káros, kiderült, hogy nem egészséges.

    Érdekes, hogy a mellettem lévő két telken gyomírtóznak és ott nincs vakond, nálam van, vajon miért? A másik két telken valószínűleg olyan a talajélet, hogy semmi. Persze ez nem tudományos tényen alapul, csak furcsa és a közös a gyomírtó. Mikor megvettük a mostani házunkat, az előző tulaj gyomirtó tevékenysége mostanra kezd eltűnni, most látom, hogy helyre állt a kert. Normálisan nőnek a növények, van giliszta, rovar, stb., stb. Persze van köztük gyom, kartevő, de még lehet tanulni velük együtt élni.

    Persze mindenki azt használ a kertjében, amit akar. Az is tény, hogy mindenki szép füvet akarna, csakhát az nem egyszerű, főleg, ha a szomszédoktól jön mindenféle mag, plusz egyszerűbb permetezni, utána meg ordítani a gyerekre, hogy nem menj a fűre, meg órákig nem lehet megmaradni, mert olyan büdös. Egyébként, ha rendszeresen nyírod a füvet, akkor pár év alatt kialakul egy természetes gyep, ami az adott területre jellemző, és nem annyira kényes, mint egy vetett pázsit, csak hát ez idő kérdése és nem lehet vele dicsekedni, meg nem olyan mint a reklámokban. El kellene fogadni, hogy bizonyos területen bizonyos növények élnek csak meg, de sokan ezt nem érik fel ésszel és utána jön a vegyszer használat.

    ///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

Új hozzászólás Aktív témák