Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dicker

    őstag

    válasz jézusom #34033 üzenetére

    Köszönöm ez hasznos volt! Mindig szeretem ezeket a kellemes stílusú, és építőjellegű hozzászólásokat. ;)

    Fehérjéről szó sem volt ilyen miatt. Emiatt javaslom ezt:
    [kép]
    Ott a túlzott izomnövekedés okoz gondot. Egy ekkora testű fajtánál pedig gond, és közel kétszeres esélyt adsz vele a diszpláziára, ami nem csak genetika. Ahogy a rák kockázata is megugrik egy nagyon magas fehérjebeviteltől.
    De ettől függetlenül attól is el lehet hízni, ha a napi kalóriaszükséglet felett van, és főleg rostban szegény az étrend, vagy ha már annyira magas, hogy a veséket terheli, mert emiatt lassul az anyagcsere.

    A telített zsírok tömése pedig főleg egy szívbetegségre hajlamos fajtánál nem javasoltak. Márpedig egy tápban sem csak olíva, meg halolaj van. Mivel ezek lassítják a vérkeringést, utóbbi az anyagcserét szintén befolyásolja, majd jöhet az elhízás, és a többi. Kialakult szívbeteg kutyánál ezeket teljesen le is csökkentik, amellett hogy kapja a furont, verospiront. (Embernél is.)

    Szóval az együnk húst, meg zsírt önmagában nem elég, mert kiegyensúlyozottnak kell lennie.

    Amúgy nem értem miért van minden topikban egy olyan, aki azonnal beleköt valamibe. Ez a trendi a PH-n mostanában? Régen legalább segítettünk mindig egymásnak, még akkor is, ha veszett volt az ügy már az első pillanatban. Ha mégsem ment, akkor csendben maradtunk.

Új hozzászólás Aktív témák