Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KrAt

    veterán

    válasz szabjan #19446 üzenetére

    Az a bajom a mostani konvektorral, hogy 2 van a lakásban, és decemberre 30+ ezer ft lesz a gázszámla (~220 m3 gáz), amikor nem is volt annyira hideg a december.. És emellett a konyhaajtó csukva van (=8 fok van ott kb, nincs fűtés), a fürdőbe megy be a meleg az előszobából. Ez max 40 nm, a felső szint le van választva. Az előszoba / nappaliban 19-20 fok van, a szobámban szintén (ott a kis konvektor), tehát még túl meleg sincs.. A ház nem szigetelt (még), de normális téglából épült, a nyílászárók régebbi fák, de két dupla ablakos / dupla üveges, ahol nagyon húzott, ott kijavítottam szigetelőgumival.. Tehát még az sincs, hogy ki-be jár a meleg..

    A gázzal az a bajom, ha a központit akarom kiépíteni, az alsó hangon 500-700k (ha magamnak rakom össze, akkor is, márpedig csak a legszükségesebbeket hagynám szerelőre, pl gáz), mivel kell kémény, engedélyek, sbtstb.. Elég nagy a bekerülési költség, bár az üzemeltetési kisebb.

    Ha pedig villany lenne, azt később egész jól lehetne kombinálni megújuló energiaforrással (tervben van), plusz a bekerülési költség is kb fele lenne, mint a gáz esetében. Betápom van bőven, az éjszakai áramot is megoldom. De még egyelőre tájékozódom.. :) Ezért gondoltam, hogy az alvós szobába beújítok egy infrapanelt, aztán meglátjuk, mit csinál :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák