Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr.Zoo

    senior tag

    válasz KrAt #19444 üzenetére

    Nos.
    Ha még mindig nem beszéltek le a villannyal való fűtésről, akkor érdemes körbenézni az infranapelok gyártói oldalán, pl. Suntherm, Ozspi (szlovák) stb.
    Ha szerencséd van, a vaterkáról időnként lehet be nem épített darabokat kifogni, érdemes ottis mag az expresszen böngészni.
    Egy átlag 15-18 nm szobának egy kw panel, vagy ezzel egyenértékű panelek simán elég. Függ azért a szigetelés állapotától, meg hogy mennyi energia veszik "kárba". Azzal azért egyet kell értenem az előttem szólokkal, hogy ezt a tecnológiát !!!még!!! elsősorban kiegészítő fűtésként használják.
    De: ha van éjszakai áramod, mindjár fele áramdíjból használod, és ezt el szokták sokan felejteni.
    Hogy hogyan? Rém egyszerű, egy okosabb vezérlés alaphelyzetből az éjszakai áramot tekinti alapbetápnak, de ha ez kimarad,(mert csak bizonyos időközökben kapcsolják be a HF vevőt), akkor átáll nappalira. Gyakorlatilag csinálsz egy átkapcsoló automatikát. Amikor van occsó villany azzal fűtesz, amikor csak a nappali, azzal.
    Ha még részletesebben érdekel, keress priviben, elmondom hogy én hogy oldottam meg a kutyaház (6nm) fűtését, infrapanellel.

    Üdv

    Z

    "decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

Új hozzászólás Aktív témák