Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Nagymelák #45095 üzenetére

    Kábelcsatornát felrakni kétféleképpen lehet egy falra: felfúrod, vagy felragasztod. A kábelcsatornák általában 40 centinként vannak furatolva, e szerint lehet rakni a tiplit.

    Egy panelfalon fúrni 10 tiplit egy vonalban 4 méteren, hogy szép legyen, kihívás.
    Egy falon ragasztani 4 méter kábelcsatornát, hogy tartós legyen, szintén kihívás. (Ugye, ez függ a fogadó felülettől is. Hiába tökéletes a munka, ha a tapéta egy hónap múlva elengedi a falat...)

    És akkor még ott vannak azok a finomságok, amiket a leágazások adnak: vágd gérbe a kábelcsatornát, vagy illeszd valahogy...

    Nagyon sok olyan pont van, ahol egy korrekt ügyfél és korrekt szaki esetén is úszhat a szaki költségvetése, illetve senki sem szereti a pluszmunkát: az sem, akinek csinálnia kell, az sem, akinek fizetnie.

    Persze egy kerül, amibe kerül, csak legyen jó és nézzen ki valahogy és legyen kész X idő alatt hozzáállású ügyfél esetén már szívesebben ugrál a szaki, de ilyen kevés van. Főleg olyanból, aki tudja is, hogy nagyjából mekkora költségekre számíthat.

    Ha már külső kábelcsatorna, lehet padló közelében is mozogni, nem csak fent. Ezekre lehet kapni a szegélylécre illeszkedő adaptert, ami tetszőleges süllyesztett fali aljzatot raksz (konnektor, UTP, stb...) Az egyetlen csúnyaság, hogy függőlegesen hogy mész fel villanykapcsolóhoz, mennyezeti lámpához. Előbbinél az ajtófélfa mellett szépen pici csatornával például.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák