Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    gondom van:

    van a fürdőszobában egy törölközőtartó, két helyen felfúrva. még így vettük a lakást, a lyukakkal, meg a dübelekkel, pont volt akkora törölközőtartónk, ami oda illet, hát feltettük két csavar segítségével.

    mostanra beleporladt az előző lakó szar szétesett dübele a lyukba (vagy alapból nem rakott jót bele), lejött a törölközőtartó, cserélni kell a dübelt meg a csavart.

    most jön a gond:

    az egyik lyuk 8-as a másik 10-es, mind a kettő 5 - 5,5 cm mély, gondolom ezekbe 8-as és 10-es dübelt kellene raknom. indokolatlanul nagyok nyilván, egy két törölközőt megtartó dupla rúdnak. mondjuk valami ilyesminem

    a gond az, hogy egy 6-os illetve 8-as csavar feje nem fér be a rúdtartó konzol mélyítésébe, így kisebb átmérőjű (kb. 4-es) csavar kellene, az viszont lehet nem szorítaná bele a falba a dübelt rendesen (valószínűleg ezért is esett ki a régi).

    új lyukat fúrni nem akarok, nem is fogok. mit lehet tenni ilyen helyzetben? létezik "kisfejű" csavar? valahogy be lehet "szűkíteni" a lyukat, hogy kisebb dübel is befogja?

    és ha már itt tartunk: a dübelnek mindenképp passzolni kell a lyukmélységhez, vagy lehet rövidebb, esetleg el lehet vágni belőle, ha hosszabb? ha lehet rövidíteni, akkor a bemenő oldalon? ami nekem van dübel, az ilyesmi felépítésű.

Új hozzászólás Aktív témák