Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flowtation

    őstag

    válasz kmarci25 #98373 üzenetére

    Ez valszeg alul van és ahogy tanult kollégám Lemmy írta, torló szelep. Ez ugyanazt tudja, mint a termo-s fej, ezzel lehet szabályozni a radiátor "teljesítményét". Előnye, hogy 1. már megvan, 2. ezt nem tudják úgy eltekergetni pl. gyerekek (már ha vannak) mint a normál fejet. Hátránya, hogy ezzel lassabban tudod beszabályozni a radiátort.
    Én a következőképpen csináltam:
    1. kupak le, és a szelepet teljesen kitekered, vagy imbuszkulcs vagy sima nagyobb laposfejű csavarhúzó kell hozzá
    2. amilyen állásban van (mondjuk függőlegesen áll a horony) tekersz rajta 180 fokot (fél fordulat hivatalosan), ez lesz egy fordulat
    3. ezeket a "fordulatokat" megszámolod, az én szelepeim 9-et fordultak ezzel a módszerrel, tehát 9x fél fordulatot mire teljesen elzártam.
    4. Ezután visszatekertem (nyitottam) 4,5-öt rajta, persze ugyanezt a számítási módszert alkalmazva, ez által félig nyitott (vagy zárt ki milyen lelki világú :) ) állapotba került a szelep
    5. innentől jön a türelem része, mivel ki kell figyelni, hogy csökken-e a radiátor fűtése vagy sem. Ha 1-2 órával később is ugyanolyan meleg, akkor lehet rajta fél fordulatot (csak ennyit, ne többet) zárni, ha hideg, akkor értelemszerűen nyitni. Sajnos ez türelemjáték, főleg ha több radiátorod is van. Én tavaly kb 3 hetet tököltem a felső szinten 3 db radiátorral, illetve a félemeleten 1-el, de érezhető a javulás. Mivel idén alul is volt ablakcsere, most azokkal variálok, hogy a hálóban is közel hasonló hőfok legyen mint a többi helyiségben.
    Persze ha van rá módod, vehetsz termo fejet is, de kb 10 eFt egy fej, és le kell hozzá engedni a vizet az egész rendszerből, szóval akkor már minden radiátorhoz kell, 10 fűtőtestnél ez már 100 eFt.

    Remélem érthetően írtam le, ha valami nem világos akkor kérdezz nyugodtan.

    [ Szerkesztve ]

    Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

Új hozzászólás Aktív témák