Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz attiati #14083 üzenetére

    Köszi az ötleteket/véleményeket.

    Egyedüli nagyobb hátránynak talán azt mondanám, hogy nincs lift, így azért van, akinek sok a lépcsőmászás (de nem tetőtéri, nem földszinti, keleti-déli tájolású).

    sakal83: helyileg ez hol volt? mert a 31 nagyon kevésnek tűnik, az olyan 600k körüli nm ár, olyan olcsón itt a környéken nincs is hirdetés szerintem. A Tomori közben én is láttam annak a lakásnak a hirdetését, igen, az is eléggé túlárazottnak tűnik.

    Gabró: igen, így jobban átnézve a 650k/nm áron azért az elég előnytelen lakásokat hirdetik (pl. olyan felújítandó, amiről képet sem mernek felrakni :) ).
    Akkor valamelyik metrodom projektben vettél lakást? Mennyivel volt így olcsóbb a nm ár, mint az eredeti hirdetésük? Nézegetem néha én is a hirdetésüket, de a garázs árazását brutálisnak találom, valahogy mindig arra jutok, hogy összességében már túl drágák számomra.

    Ez is egy egész drága hirdetés a környékről
    (viszont ha a metrodom közelben lévő, még épülő projektjéhez hasonlítom az árát, akkor még olcsó is :) )

    A fél év azért elég hosszú időnek tűnik, addig szerintem elvinnék a másik ingatlant, amit néztünk (igaz, már pár hónapja hirdetik, kicsit túlárazva, és eddig még nem tudtak senkivel megegyezni).
    Megfordult a fejünkben az is, hogy esetleg úgy megegyezni velük, hogy hosszabb fizetési idővel - viszont ha a saját lakásomat még mindig csak hirdetem, és még utána hitelt is kell felvennem, akkor nem szívesen tennék le úgy foglalót a másikra, mert többféleképpen is lehetne bukni a dolgon (vagy a foglalót, vagy a lakás eladásánál, ha az időkényszer miatt alacsonyabb áron kell eladnom).

    Jelen pillanatban úgy gondolkozom, hogy meghirdetjük a lakást, és közben a másiknál jelezzük, hogy érdekelne egy kicsivel alacsonyabb áron - viszont szerződni csak akkor szeretnénk velük, ha nekünk is az eladás már a finishben lenne.
    Illetve még arra jutottunk, hogy ha ez most nem jön össze, akkor gyűjtünk tovább, és vélhetően 4 év múlva már lesz annyi megtakarításunk, ami akár simán önerőnek is elmegy (persze a jelenlegi árakat tekintve, ha nagyon megugranak, akkor nem :) ) , és úgy már gyorsabban tudnánk hasonló helyzetben lépni, mert "csak" hitelt kellene mellé felvenni, a jelenlegi lakást pedig tudnánk hosszabb távon árulni.

Új hozzászólás Aktív témák