Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz astorre19 #14591 üzenetére

    jó fizetés + alacsony banki kamat mellett simán el lehet tolni 80/20 hitel/önerő irányba jelenleg a vásárlástt, és 10 év alatt is simán ki lehet fizetni. (jelenleg ebben a felállásban emgéri hitelesnek lenni, kevesebb a kamat mint a PMÁP/MÁP+ kamata, hülye aki önerőből finanszíroz és nem az olcsóbb hitelből). De ettől még nem biztos hogy az ember a fizetésenek egy nagyon nagy részét beáldozza, akár 5-10 évre is.

    A jelenlegi szituban sokkal több tényezős a dolog, sok az ismeretlen:
    Munkanélküliség várható aránya (a kormány is az aktív koruak közötti 10% munkanélküliséggel számol, worst case)
    Munkanélküliség melyik szektorokat érinti, szektorális marad-e
    Pénzpiac hogyan reagálja le a hatástalan ingyenpénzt, gyűrűzik-e tovább
    a jelenleg global vállalati hitelek 35-40%-a bóvli minősítésű, ezenél a vállalatoknál munkanélküliségi hullám indít-e el csődhullámot pl

    Az biztos, hogy most nem egy életbiztosítás semmilyen eladósodottságba belemenni, még ha futja is rá (cash is king a napi állás szerint)

    golfvariant: azért ez nem így van (csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam). Az összesített statkban terítve van a lakás, ház típusa, illetve a területi eloszlás is, így ebből nagyon nehéz kézzelfoghatót kiolvasni.
    Ha valaki tudja helyileg pontosan hova szeretne költözni, és milyen paraméterekkel, kell rendelkeznie a lakásnak akkor ennél jóval pontosabb adatot is kaphat.

    Amiket én így célzottan nézek pl (adott környék, lakástípus + lakás alapméret + lakás állapot), azok 2-3 év alatt drágultak 55-60%-ot, nem 2014 óta....ott simán emgvan a 80%+ emelkedés....na ahhoz képest pl már egy 2017-es nominál érték vagy a picivel afeletti már maga lenne a kánaán......de még a 2017-es is szint is teljesen OK lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák