Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsaesokos

    tag

    válasz Kobe #14598 üzenetére

    Aki lakást vásárolt az elmúlt 1-2 évben, persze, hogy próbálja nyugtatni magát, hogy, jól döntött, és az árak soha nem lesznek alacsonyabbak, a forint elinflálódik, csak az ingatlan a tuti, és egy lakás topikban ez normális is talán egy szintig.
    Abban is igazuk van, hogy ha nincs sok önerő (nálam ez vételár kevesebb mint 60%) akkor is érdemes lehet még most venni, főleg, ha legalább 15-20 évig ott tervezünk lakni, amíg alacsonyak a kamatok, valamint biztos jövedelmeid vannak nem tartasz attól, hogy ezek megszűnnek.
    Nekem ismerősöm foglalkozik Aidbnb-vel három lakása van a belvárosban, abból március első hetében volt foglalt az egyik, azóta üres, most fogja meghirdetni hosszú távú kiadásra.
    Feltételezem máshol sem sokkal jobb a kiadók helyzete, vagyis egyre több lakás kerül hosszútávú kiadásra, nő a kínálat, az albérleti árak csökkenni fognak, már emiatt is.
    Ha elhúzódik ez a járvány akkor valószínű sajnos egyre többen elvesztik a munkájukat, emiatt a lakhatásuk is veszélybe kerül, haza kell költözniük, vagy ismerőssel össze, tovább nő a kiadó lakások kínálata.
    Hirtelen nem lesz jó buli a hosszútávú kiadás, nem kell sokat számolni, hogy ha valaki vett "csak" 30 millióért egy 50nm2-es lakást és abból szeretne egy 5%-os hozamot, az havi 125eFt és hagyjuk, hogy abból 15% adó illetve amortizációs költségek is vannak stb...

    Véleményem szerint a hitelből vett lakások, és majd az "albérlő fizeti a kamatokat", illetve airbnb lakások egy része is biztos piacra kerül idővel, ami az árak csökkenéséhez fog vezetni szóval a cash is king véleményem szerint is áll, hogy mikor arra nem mernék tippelni, a hitelmoratórium biztos lassítja ezt a folyamatot, valamint a lakás piac jóval lassabban reagál, de érdekes időszak lesz az biztos.

Új hozzászólás Aktív témák