Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • icecave

    nagyúr

    Sziasztok!

    Most találtam meg a topikot, folyamatosan olvasok vissza, addig is leírom az én szituációmat. Eljutottunk oda, hogy lakást vegyünk. 45 millió körüli, amiket kinéztünk.
    Van 25+ milliónk, de ugye nyilván nem teszi bele az ember minden pénzét, ami csak van (hisz kell,hogy maradjon, kapásból majdnem 2 millió a vagyonszerzési illeték, stb). , így legyen 20 az önrész, 25-öt pedig felvennénk 20 év fix kamatra (amit előbb tervezünk kifizetni).
    Ketten vagyun asszonnyal, emúltunk 35, gyerek nincs és nem is lesz (nem részletezem, így alakult), tehát kb. semmilyen engedményre nem vagyunk jogosultak. Albérletben vagyunk, ezt majd felmonjuk, ha már ott tartunk értelem szerűen.

    Kb. ennyi, kinéztünk pár lakást a szokásos nagyob oldalak egyikén. Ezek után hogyan tovább? Semmilyen tapasztalatunk nincs ilyen téren. Nyilván utána néztem, hogy "miket kell kérdezni" ha már a megnézésnél tartunk, stb. Viszont valami szakértőt igénybe vennénk, hogy ne verjenek át, ne lépjenek le a pénzünnkel, és még sorolhatnám, ilyen igénnyel merre nézelődjünk? Ügyvéd, vagy hitelszakértő, vagy pénzügyi tanácsadó? Ki az, aki eljön velem és tudja pontosan, mit kell nézni (felújítás minősége pl.)? Paraszt gyerek vagyok, vidékről jöttem, azért én is értek ehhez ahhoz, de ez egy nagy döntés, nem szeretnék csak a józan paraszti eszemre hagyatkozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák