Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz Tombi #9122 üzenetére

    Akkor azt kell megnezni, mi van a fix hitel szerzodeseben pontosan errol. Vagy az uzletszabalyzatukban, de sztem ezt muszaj szerz.szinten (is) rendezniuk. En nem ismerem a termeket.
    Arra emlekszem, hogy anno dev.hitelekre volt olyan hogy ha a tartozas a korabbi ertekbecsles alapjan a hitelezhetoseg merteke fole novekszik, akkor felszolithatnak extra fedezet bevonasara, ilyesmi lehet ez is. Megjegyzem, Erste tuti hogy kuldott ki ilyen felszolitasokat, szoval eltek is vele. Szoval ilyen kikotes teheto, de akkor eleg pontosan meg kell mondani, hogy mikor lep(het) eletbe.

    Masik megoldas beleszamolni az emeles lehetoseget es annyival rovidebb takaroval szamolni. Nem koteles a piacon olyan hitel legyen, ami nominalisan fix torlesztot iger.
    (Egyebkent az autohitelek voltak igy es mintha valamelyik korlatozottan de lakashitelre is probalkozott volna bevezetni: a torleszto fix ill. a user szamara valamennyire valaszthato, de ha a kamat valtozik, akkor abbol az elejen megallapodott penzbol vonjak a kamatot es csak a maradek, legyen barmennyi - adott esetben negativ... egy szintig az is benne volt - vonodik le a toketartozasbol. Nem tuodm, van-e most ilyen, a futamido altalaban 70 eves kornal elobb vege kell legyen feltetel miatt nem biztosan.)

Új hozzászólás Aktív témák