Hirdetés

Aktív témák

  • hcs57

    őstag

    válasz BBéci #5765 üzenetére

    Kalibrálni a szinhelyességet lehet.. a "képjavító" funkciókat nem szokás kalibrálni, hanem illene tudni a működésüket, mit is csinálnak és hogyan.

    Ha pl. fokozatosan csökkented némelyiket, úgy egyre valósághűbb és részletgazdagabb képet látsz, más opciók kikapcsolása pedig láthatóan ront a megjelenítésen.

    Sok tv gyári beállítással "neonzöld" füvet mutat, és nem azért olyan, mert nem jó a színtere, hanem túl sok a kontraszt, stb.

    Kis állítgatással digitális jó minőségű műsor esetén a hasonló tudású (100Hz, full HD, stb) tv-ket annyira hasonlóra lehet állítani, hogy a hétköznapi néző (mint én is) már nem is látja a különbséget... és ez a fontos, hogy ne lássa másnak a képet, mint amilyennek lenni kellene.
    Kis nüanszok biztosan kimutathatóak, de a tv-zés élménye nem ezekben rejlik, hanem a nagy felbontású képben és a film sztorijában.
    Ezért nem ajánlok általában szerintem drága Sony tv-t, bár jók de sok embernek drága.

    Sokszor úgy tűnik, hogy a kardoskodásod a Sony és a Samsung irányába nem más, mint fizetett hirdetés. Gondolj arra, nem mindenki járhat 530-as BMW-vel, vagy A6-os Audival. Sokan élvezik az Opel Astrát, vagy a kis Suzukit.
    Jó lenne így osztani a tanácsokat.

    [ Szerkesztve ]

    Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

Aktív témák