Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RudiLicenc

    aktív tag

    válasz grimm2015 #64022 üzenetére

    A statod abszolút nem számít, 0/10/0 winre is annyi LP-t fogsz kapni, mint 10/0/10-re.

    LP osztásnál csak a következők számítanak:

    - A csapatod és az ellenfél csapata közötti MMR különbség
    - A te MMR-ed és a valós rangod közötti eltérés

    Az MMR (vagy Elo) a játék ranked rendszere szerinti játéktudásod számokban kifejezve. Nem tükrözi a Te általad látható rangod. A játék matchmaking rendszere azonban ez alapján keres Neked társakat és ellenfeleket. (Ezért van olyan néha, hogy Goldban játszol egy nagyon jó Silveressel, vagy egy nagyon rossz Platossal.)

    Ha Gold IV-ként egy Silver III játékosnak megfelelő MMR-ed van, akkor fog az történni, amit te leírsz. A játék szerint túl magas a rangod a “tudásodhoz” képest, és megpróbál visszahúzni oda ahova való vagy.

    Ez a fenti elég hülyeségnek hangozhat - a valóság az, hogy ez tényleg nem is így van a legtöbb esetben, hanem egy jól sikerült szezon eleji besoroló játéksorozat, vagy egy jól sikerült 5-10 meccses win streak bizony felhúzza a rangodat, de az MMR-ed “lemarad” a rangodhoz képest és nem fog olyan ütemben növekedni. Ezért utána szép nagy LP mennyiségeket fogsz veszteni, miután hirtelen megugrott a rangod.
    Ha kiugróan kevés LP-t kapsz, vagy épp sokat vesztel, akkor egy könnyű meccset nyertél vagy épp vesztettél, ahol a Te csapatodnak nagy MMR (játéktudásbeli) előnye volt. Fordított esetben is lehet ez, ilyenkor keveset fogsz veszíteni, vagy sokat kapsz LP-ből, ha épp egy nehéz ellenfelet vertél el.

    De a nagy rangkülönbséges DuoQ is szépen bele tud kavarni a dolgokba. Alapvetően a DuoQ is szerintem csökkenti az LP-t, bár én alig Solozok, szóval ebben bárki megcáfolhat.

    A sok “hardstuck” ember pedif azért van, mert feljutni feljutnak, utána viszont lose után is nehezen dobja le őket mondjuk Gold 4-ből Silver 1-be. Sajnos ez ilyen, egy ördögi kör. Master 0 LP-n ül a fél Diamond brigád, mert feljutni fel tudnak, utána viszont már nem tudnak haladni, a játék meg nem dobja vissza őket Dia 1-be. :D
    Nekem annyi előnyöm van, hogy tavaly Challenger ill. tavaly előtt voltam és “megörököltem” a jó MMR-t. Ezért nekem pont az van, hogy a jelenlegi rangom feletti az MMR-em, azaz a játék próbál felhúzni a sok LP-vel. Egy idő után ennek persze vége lesz, valahol majd Master-Grandmaster környékén.

    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák