Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wrrs

    tag

    válasz Freddy76 #26907 üzenetére

    Persze, ez erősen szülő függő dolog. Ahogy írják, a mi korunkban is voltak nem nekünk való, de nekünk vett/szánt dolgok. Én a mai napig nem értem a Batman - Gyilkos tréfa képregény kiadásának okát és azt, hogy akkor (is) sokan úgy gondolták, hogy a képregény gyerekes. Rettentően félelmetes volt az a képregény anno. Ma is az, felnőtt fejjel.

    Nyilván nem tudja egy gyerek hova tenni az űrcsatákat, de legalább jó, hogy tudja, hogy ilyenek nem léteznek. Tudjátok mekkora nagy dolog, hogy este kimegy úgy pisilni, hogy nem fél a sötétben? Hányan vagytok itt, akik a sok lüke horror után azért tettre készen befeszülve osontok ki? :)

    Elmentünk megnézni nagy moziba a LEGO Movie 2-t. Sok-sok gyerek volt ott és persze sok felnőtt is. Hát, mondhat bárki bármit, azt sem érti meg egy 14-16 év alatti gyerek. Mármint a lényegi mondanivalót. Persze tele van "gagyi" és sokszor kínos poénnal is, éneklős részekkel, de a való világ, Emmet/Rex vonalat nem hiszem, hogy levágja egy 6-12 éves. De így van ez rendjén, majd sokszor meg tudják még nézni.

    Most volt az oviban farsang. Nyuszinak öltöztünk, kedvencek ide vagy oda, de volt Darth Vader is. Nyilván ott apuka hatására a gyerek ezen pörög, de kétlem, hogy beszélgettek erről, mert mindenkit szét akart lézerkardozni a gyerek. Másik kisfiú meg rendesen kommandós, M4-es, terepruhás, gránátos katonának öltözött. Na az szerintem sokkal nagyobb gáz, mint bármi, ami még korosztályban várhatna magára.

    Nem célzottan nézi ezeket a filmeket velem/velünk a gyerek. Együtt élünk. Mellette rajzolgat, stb. de fél szemmel nagyon rajta van, majd odaül és kérdez, kérdez, kérdez. Nem kevés energia megy el a magyarázatokra, de ezért is írtam, hogy megéri, mert nincs elveszve.

Új hozzászólás Aktív témák