Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Nem akarok flame-et generálni, se nem szándékom okoskodni, csak egy brainstorming. De arról meg tudjátok osztani a véleményeteket meg saját élethelyzetet, hogy egy Lego szettben a "játszási faktor" az tényleg annyira fontos szempont, mint amilyen gyakran elhangzik? És most nem a City meg junior, stb készletekre gondolok, hanem a leginkább felnőtt és/vagy nagyon drága szettekre. Külföldi review-kban is mindig ki van emelve a "playability", még akkor is, ha egy felnőtt fan véleményez egy minden valószínűség szerint felnőttek által, leginkább saját részre vásárolandó szettet, és magát a videót is leginkább felnőttek nézik.

    Oké, a Lego egy játék. A gyerekek játszanak vele, de nekik szerintem ehhez nincs szükségük a legdrágább, sokelemes, lassan felépíthető készletekre. Azokat (szerintem) leginkább a felnőttek vásárolják és leginkább maguknak. Vagy tévedek? Lehet persze, hogy a gazdagabb országokban ez máshogy megy és egy Ninjago City-t vagy Liebherr-t is gyerekek kapnak.

    Ez már sokszor eszembe jutott mondjuk egy kívül-belül is részletesen kidolgozott, minifigurákat is tartalmazó modulárisnál, vagy egy Mos Eisley Cantina-nál, és most a Home Alone készletnél megint nagyon adja magát a téma. Saját vélemény, hogy én valahogy el nem tudom képzelni, hogy ténylegesen (aktívan és gyakran) játsszak bármivel, amit nem a gyereknek, hanem magamnak veszek. Az építés tök poén, közben maga a "játék faktor" is tetszik, hogy milyen ötletes, esetleg utána még felmerül megint, ha megmutatom bárkinek vagy a gyerekkel talán(!) elővesszük. De az építés után az "élmény" nekem már inkább csak annyi, hogy szép és tetszik. Pihen valahol. Meg majd egyszer megépítem újra vagy a B modellt

    Őszintén, ti tényleg rendesen játszotok egy összerakott drága, nagy készlettel? Ha igen, akkor milyen gyakran? Még ha valaki a gyerekére is hivatkozik, akkor az tényleg gyakori-e, illetve tényleg a játék faktor indokolja-e egy százezres készlet megvásárlását? Ráadásul itt szerintem a fórumozók nagy része sorozat-vásárló és igen sokba kerül a hobbi.

    (Magam részéről azon is el szoktam gondolkodni, hogy mennyire indokolható ilyen sok pénz elköltése Legora. Az élet más területeivel összevetve mennyi mindent lehetne belőle venni, pl. amikor már egy használt motor/autó árát elköltötte az ember összesen. De akár csak más hobbi jellegű dolgokhoz vagy utazáshoz képest is igen drága. Pl. a PS4-em az összes játékkal együtt is annyiba került, mint két nagyobb Lego szett. Egyedül azzal nyugtatom magam - amellett, hogy szerencsére sokat keresek -, hogy olyan jó értéktartó a Lego, hogy beruházásnak is felfogható: vagy el fogok tudni mindent adni minimál bukóval, vagy ha nem fogom eladni, akkor ráhagyom a gyerekeimre.)

Új hozzászólás Aktív témák