Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajti

    tag

    válasz HUN_Sector #43055 üzenetére

    Az a véleményem, hogy a legközelebbit már remélem meghagyod nekem :D
    Amúgy meg megpróbálnám hajszárítóval leszedni az emagos ragasztókat, és talán lenne egy nem is teljesen vállalhatlan dobozom. Leszakadt a hátad mire hazaértél? :)

    Még ide tartozik meg kicsit más téma is: köszi mindenki véleményét meg tapasztalatát a fehér kockákról, ez nekem fontos. Az eredménye az lett, hogy úgy döntöttem, megkockáztatok két pár éves készletet. Valami miatt nekem a Downtown Diner nagyon bejön, tetszenek a harsány színei, kivitelezése. Paradoxondként egy kicsit giccses, de valahogy mégis jó ízléssel, nekem még pont a határon mozogva de attól innen :)
    Mivel újonnan nem lehet kapni, nézegettem a hirdetéseket, de a lehúzós bontatlan csomagolású 80-90e-sekre sem pénzem, sem kedvem nem volt, használt mellett döntöttem, amiből volt kb. egy, arra is vártam jó ideig. Vélemények és utánaolvasás után felhívtam az eladót, aztán egy huzamban megvettem tőle az Assembly Squaret is, minimálisat alkudva.
    Szétszedéskor fogtam több fehér elemet és odaraktam az új Városi kisállatkereskedés és kávézó fehér elemei mellé, forgattam jobbra, forgattam balra, de akárhogy néztem, nem láttam különbséget, szóval most még biztosan jók, ez azért megnyugvást hozott.

    Ezekről a konkrétan megvásárolt készletekről meg úgy általában a Creator expert használt vásárlásáról:
    A Downtown diner 2,5, az Assembly Square 1,5 éves. Állítólag összerakás után rögtön dobozba kerültek és úgy tárolták őket. Ez kicsit fura volt ilyen készletnél, de mondom jó, legyen. Amikor elhozták, kiderült, hogy átlátszó/áttetsző műanyag doboz volt, szóval lehetett nézegetni így is. Úgy tűnik, hogy tényleg abban volt végig, mert egy mákszemnyi por nem volt rajtuk és gyönyörű, karcmentes állapotuk volt. Elméletileg az egyik figura haja hiányzik csak, a figurákat végignéztem, az épületek ránézésre kívül-belül rendben voltak és megvan bennük minden alkatrész. Tutira majd csak az összerakáskor fog ténylegesen kiderülni.
    És itt jön be a dolog rákfenéje. Ugye ezeknél a készleteknél talán maga az építési élmény a legfontosabb tényező, illetve a kiállítás. Na de ahogy látom, szinte mindenki imádja, hogy ezt összerakom ezzel-azzal, fogalmam sincs, mi a franc lesz belőle és csak az utolsó lépéseknél derül ki, ez az egyik legjobb része az egésznek. Egy összerakott készletnél ez nagyon csorbul. Hiába szedi szét az ember, látod a szétszedésnél. Meg szétszedni azért, hogy összerakd ugyanazt? Szóval ez egy nagy negatívum. El lehet dönteni, hogy mire van pénze az embernek. Kevesebb új készletre, amit még nem raktak össze, vagy több használtra, amit igen. A Downtown dinernél úgy éreztem, nincs választásom, bolti nincs, hiénákat nem támogatok és túl drága is lett volna úgy. Az Assembly square-t külön nem vettem volna meg használtan, ez most így csomagban jött.
    Részemről egyébként túl könnyűnek találom az építést úgy, hogy egy számozott zacsiban csak egy szakaszhoz való alkatrészek vannak. Ha valamilyen szisztéma szerint szét vannak válogatva külön a darabok, de azért keresgetni is kell kicsit (nem percekig minden egyes darabot!), az jelenleg nekem hozzátesz az építéshez. Szóval ezeket most szedem szétfele, igyekszem nem odanézni és úgy bontani a kisebb elemeket, hogy később valamennyire meglegyen a "na ebből mi lesz" varázsa. Viszont később azt hiszem inkább igyekszem majd bolti forgalmazás alatt megvenni a készleteket, aztán legfeljebb valamennyire összeöntöm és máshogy rakom össze. Tudom, más máshogyan van vele (tényleg, ki hogyan?)
    A szétszedéskor látszott, hogy maximalista típusú volt a sárc, ez tetszett, nem csak egyszerűen szép állapotban voltak az épületek, hanem minden kis elem szépen a helyére ilesztve és forgatva, az 1x1-es oszlposzerűen egymásra rakottak precízen beigazgatva, ez nagyon tetszett. Összességében nem ez volt talán a legolcsóbb vétel, cserében tényleg szép álapotúak voltak, ez nekem megérte a pluszt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák