Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz RapaNui1 #46587 üzenetére

    Sajnos már nekem is kezd musthave érzésem lenni ezzel a készlettel kapcsolatban is. Pedig még a többi dobozban pihenő modularok pontos számát is ködösítve tudják itthon. :D

    Láttam élőben, úgy sokkal jobban átjött ami a képek alapján elsőre engem nem fogott meg. A mérete is kifejezetten nagy szerintem pedig az első képek alapján még kicsinek ítéltem. A hegyesszögű vége felőli képek elég csalókák.

    gyűjtés:
    Bár összekapcsolódik a Legoval is szerintem az egész más műfaj. Aki gyűjt - az elsőtől az utolsó darabig - az szvsz sokszor mással is így tesz. A maximalizmushoz is van köze a birtoklási vágyon kívül. :) Én is érzem a késztetést de szerencsére nekem annyira irreálisnak tűnik egy teljes szett beszerzése, nemcsak árban, de mennyiségben, helyigényben, éveken át való követésben... ill. annyi más is van ami tetszik, sokszor jobban mint egy adott sorozat minden eleme (ami szerintem normális, minden tétel nem lehet 100%-os), hogy innen már kézenfekvőbb azt választani, hogy másból is válogat az ember.

    Nálam konkrétan:
    - Technicben nálam maradt az elem alapú gyűjtés. Szemeztem pár régi szimpatikus szettel, pl. Porsche, Defender, de mennyiségre ott is túl sok van. Így amíg ezekre is azt dobja a rebrickable, hogy 90%-ban meg tudom építeni, a maradék meg a másik készlet felébe kerül akkor inkább kiegészítem ha mégis kellene. Ez akkor fordul meg ha jobb az arány, sok a spec elem, stb... lásd a vontatót. Pedig már pneumatika is van itthon de azt még így is olcsón kiegészíti
    - Modular: "bevásároltam" de teljes sorozat biztos nem lesz. Terepasztalhoz már a milliós négyzetméter árakat is hozzá kell adni ingatlanban. :D :D
    Cherry pick, de az is úgy ahogy Tony21 írta: ami nagyonnagyon. :D Régi, aranyárú meg jöhet másolatban is. Ha musthave akkor sokkal jobb mint a semmi.
    - SC: Válogatok, de az ára/mérete miatt jóval szabadabban. Viszont itt is hamar eljön a limit, 1db van összerakva, de 2 dobozban vár, 4 régi és 5 új a "csőben". Ez megint hamar oda jut, hogy 10-es nagyságrendnél előjön a minekhova kérdés. :D
    - City: Csak ami nagyon újat ad játékra vagy funkcióra. Szerencsére itt sok az ismétlődés de azért a mostanában akad új téma is sajnos. A Space-n még gondolkodom.
    - WV: Itt is van régi ami nem fog meg de erre gyógyultam rá a leginkább most, szóval itt már a gyűjtési mód félig bekapcsolt. Írtam korábban, hogy nálam az számít amit ránézésre nyújt, nem a a teljesség így itt ezt elemekből, 99%-osan még ki is lehetne hozni. Bár itt is lehet, hogy átcsap más vonalra. Van pl. olyan, eredetiben nem létező szett ami nagyon bejön. Lehet, hogy inkább azt kellene összehozni a kevésbé tetsző régiek helyett.

    szerk: Az otthoni visszajelzésekből sejtettem, hogy gáz van de a "tudatos" válogatással nyugtattam magam, hogy ez még kezelhető szint.
    Most visszaolvasva magam nem vagyok benne biztos...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák