Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • edgR

    őstag

    válasz Dilikutya #73254 üzenetére

    Akkor ezek szerint a magyar lakosság 90%-a nem vesz fel hitelt sem a házára, amik tízezrével épülnek és kelnek el, már a tervezőasztalról? Én nem ezt látom és tapasztalom.
    De tegyük fel, hogy minden új építésű házat és lakást Magyarországon befektetők vásárolnak fel, és tekintsünk el az ingatlanoktól!
    Nézzük a másik alapvető szükségletet: a rezsit és a kaját. Egy átlagos háztartás rezsiköltsége nagyjából min. 30-50k/hó, egy átlagos hónapban pedig min. 40-50k/fő elmegy kajára, ha a húst nem vonod meg, de nem is kell venned méregdrága diétás alapanyagokat (és a kiadás oldalon ugye a gyerekek fogyasztása is megjelenik). Az egy 5 fős családnál 300k, és akkor még nem laktál sehol, vagy mázlid volt, és örököltél/beleszülettél/segített a család/stb.
    A tanárok helyzete szomorú valóság, ha egy 4-5 fős család, ahol a szülők mindkét tagja ált. iskolai vagy gimnáziumi tanár, egy igazi csoda kell ahhoz, hogy ne haljanak éhen - szinte szó szerint; és emellett mázli, hogy vagy már legyen házuk/lakásuk, és ne legyen hitelük.

Új hozzászólás Aktív témák