Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz St3ven #13297 üzenetére

    Ennél nagyobb problémád az életedben NE legyen soha!!! :D
    Mivel ez KDE, így inkább Cpt.Pirk vagy HCL lesz a Te embered. LiveCD-ről bootolsz, a programoknál gparted (KDE-nél más van, majd mondják, hogy mi :U ), ott kijelölöd a swap partíciót, és swap off. Ezután a swap méretét vedd kisebbre, ha nem akarsz hibernálni, akkor kár ekkora. Ezt később is megteheted, ha gondolod használd így, és rakj fel valami indicatort, hogy mennyire swappol, pár hét után látod majd, h mennyire lenne szükség. Utána kijelölöd az XP partíciót, és törlés (ha már mentettél róla ami kell, pl. doc&settingsből). Ezután az extended partíciót kihúzod nagyobbra, majd a linux partíciót is úgy, hogy kitöltse.
    Felsorolja a műveleteket, nézd át, és gondold végig, hogy logikus legyen, ne legyen benne "kanyar" (pl. átméretezés ugyan arra 2×, vagy mozgatás feleslegesen), mert az időben több.
    Rákattintasz az alkalmaz-ra, szépen átalakítja a vinyót. Ez sztem fél óra max, de lehet, h több. Utána swap partíció, és swap on. Újraindítod a merevlemezről, és egy sudo update-grub kell majd, hogy frissítse a bootloadert.

    Linuxnak is elég ennyi hely, szal. ha biztosítani akarod magad, akkor hagyd még az XP-t, hátha vmi nem sikerül. Esetleg ha kedved szottyan másik disztrót felrakni, akkor az mehet az XP helyére, élesben ki tudod próbálni (azért telepítve más a sebesség, mint LiveCD-n).

    Ja és ide is dicsekvés :B :
    uname -r
    3.5.0-2.fc17.x86_64
    systemd-analyze
    Startup finished in 2076ms (kernel) + 2814ms (userspace) = 4891ms

    És pár rövid hír

    [ Szerkesztve ]

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák