Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rickazoid

    addikt

    válasz Anakin007 #5356 üzenetére

    Amikor először elindítottam az ubuntut, egyből megjelent egy buborék fent, hogy van egy eszköz, a videokártya, amihez zárt-forráskódú a driver. Azt telepítettem. Minden rendben volt, a felbontás, a színmélység, még a 3D is. Egyedül a videók sz@rok. Amúgy amit felrakott annak nem kellene teljesen kompatibilisnek lennie? Ha már egyszer felismerte, hogy mi ez, azonosította a típusát, megtalálta a drivert, telepítette... nem értem :W !!

    Windows alatt sosem volt ilyen.

    Megnéztem a gyártó honlapját, nem találtam a kártyámhoz illő drivert. Pontosabban találtam egyet, de az csak Radeon HD 2400 volt, az enyém meg Mobility Radeon HD 2400 XT. Voltak Mobility Radeon driverek is, de az enyém nem volt köztük. Azért megpróbáltam, felraktam, amit találtam (nem volt readme, csak egyetlen .run fájl). Újraindítás után miután bejelentkeztem csak egy nagy fehér semmi volt a képernyőm, meg az egér volt ott, semmi más. Csökkentett GNOME alatt kellett visszaállítanom az eredetit.

    A módosításoktól amiket eddig csináltam egy hozzá értő valószínűleg a fejét fogná, és levegő után kapkodna. Már 14 backupom van a xorg.conf-ból.

    Suse alatt nem volt ilyen gond a videokártyával, még a driver telepítése előtt sem, ott csak a felbontást és a színmélységet kellett állítani. De ott nem volt wlan. Itt van.

    Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

Új hozzászólás Aktív témák