Hirdetés

Aktív témák

  • zed01

    őstag

    Képzeljétek, újraindítom a gépet és egyszer csak eltűnt a GRUB, errort írt, be sem tudtam bootolni egyik operendszerről sem. Azt csináltam hogy fogtam az XP lemezét, csináltam róla egy fixmbrt, de az sem javította meg. Újratelepítettem a W7-et, így már voltak windowsaim, de a linuxot így sem tudtam használni. Próbáltam azt hogy az XP-ről az Acronis True Image 2010-vel visszaállítottam biztonsági mentésből a teljes mbr szektort meg az eredeti Windows 7-et, de megint errort írt a GRUB mikor bootolni próbáltam róla. Úgyhogy újratelepítés, mondom úgy sem tudom használni az Ubuntumat, akkor legyen két W7, az egyik ment az eredeti W7 particiójára, a másik az Ubi particiójára, az XP-t töröltem. Majd az eredeti W7-et megint visszaállítottam az Acronissal, de most már hozzá sem nyúltam az mbr szektorhoz, azt nem állítottam vissza. Így van két W7-em. Az a furcsa, mikor telepíteni akartam az Ubuntut a WUBI-val az eredeti W7 particiójára, nem jelent meg a boot szektorban az Ubuntu, így onnan nem tudtam telepíteni, viszont az új W7 particiójáról simán települt. Mi lehet a gond? Boot vírus, vgay elrontotta az mbr szektort az Acronis? De ha az utolsó visszaállításkor csak az oprendszert állítottam vissza, az mbr-t nem, akkor miért nem tudtam telepíteni a WUBI-val az eredeti W7-re az Ubuntut? Vagy elromlott a merevlemezem? Új (fél éves), márkás 1.5 TB-os WD winyó, nem kéne ilyen hamar tönkremennie. Vagy boot vírus? Lefuttatam McAfeet, a Spyware Doctort, és az A-Squared Anti Malwaret és az A-Squared talált egy trojan KillAV módosulatot a system volume information könyvtárban (valami A-sokszámjegy.exe).

    Van valami kifejezetten bootvírus ölő a piacon? Azért csodálkozom, hogy még a fixmbr sem javította meg, pedig az elvileg kicseréli az egész boot szektort.

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

Aktív témák