Hirdetés

Aktív témák

  • Szellem.

    nagyúr

    válasz akaido #7612 üzenetére

    A Commodo nagyon jó külső szoftveres tűzfal.
    A tesztben furcsállom, hogy külső tűzfalas megoldásokkal hasonlították össze a Win tűzfalát. Először is nem ingyenes, mert az operációs rendszerrel együtt veszed meg! A másik, egy operációs rendszer belső tűzfalát összehasonlítani egy külső speciális szoftveres tűzfallal butaság. Két külön kategória. Meg megnézném a tesztet, hogy mi alapján teszteltek, és melyik tűzfal milyen extra fícsörrel van ellátva. A Commodo, és a többi több extrát tartalmaz, mint egy sima tűzfal. A Win tűzfal, egy egyszerű tűzfal. Sima csomagszűrő, kiegészítve egy dinamikus szűrővel. Nincs benne HIPS, stb. A Win tűzfala azt a feladatot, amit tudnia kell egy tűzfalnak tudja. Sőt! Ezek a tesztek kb. olyanok, mintha egy Skoda Fabiat hasonlítanánk össze egy Mercedes AMG-vel. Irreális a teszt és az eredmény.

    Persze, ezzel nem a Win tűzfalát védem eszetlenül, de csípem, amikor egyesek eszetlenül fikáznak valamit, és próbálják az embereket meggyőzni, hogy ez vagy az milyen szar, meg a másik mennyivel többet tud.
    Agyon van spirázva ez a biztonság kérdése. Meg kéne tanítani a felhasználoknak hogy dolgozzanak és hogyan használják a gépüket, és akkor nem kell agyonpakolni minenféle szirszarral a gépet.
    Érdekes, én járkálok mindenféle helyre, oldalakra, meg csinálok ezt azt, de nem kapok vírust, nem törnek be a gépembe, stb. Mégis milyen szar ez a windows tűzfal.

    Ha meg valaki fel akarja törni a szoftveres tűzfalat, és e akar jutni a gépemre, be is fog!

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák