Hirdetés

Aktív témák

  • Szellem.

    nagyúr

    válasz zed01 #7627 üzenetére

    Ezzel szépen lehet takarózni, meg mentségeket találni a felhasználói tudatlanság ellen. A törvény nem ismerése, és megsértése, nem mentesít a következmények alól. Ez olyan érdekes, hogy minden felhasználó, másra hárítja a felelősséget, de persze ő maga nem hibás.
    Ahhoz, hogy valaki alapvető szabályokat betartson, nem kell gurunak lennie. Ha beülsz egy autóba, de nem tudsz vezetni, és az autó nem visz el A-ból B-be, akkor nem az autót kell szidni, hanem magad, mert nem tudsz vezetni. Ugyan ez a helyzet a felhasználókkal. A könyvekben, tanfolyamokon az interneten, és majdnem mindenhol, ahol szó van az informatikáról, szó van, hogy mik azok az alapvető szabályok, amelyek betartásával az illető megelőzheti a vírusfertőzéseket! Ha ezeket a szabályokat nem tarja be valaki, akkor ő maga egyedül a hibás abban, ha fertőzést kap, illetve az aki megírta a kártékony kódot.
    Én is nézek erotikus tartalmat, meg szedek le különböző tartalmat a netről, de mégsem vagyok vírusos. Egyszerűen csak azért, mert betartok alapvető szabályokat. A szabályok betartása, nem korlátozza az internet használatot, csak megelőzi a vírusfertőzéseket. Ezeknek a szabályoknak a betartásáshoz, nem kell gurunak lenni!

    A 10 éves Pistike valahonnan, valakitől megtanulta a gépet használni. Ergo, aki megtanította, annak kell odafigyelnie rá, illetve elmagyarázni, hogy mit szabad és mit nem és főleg hogyan!

    Sajnos, eszement emberek arra használják a netet, hogy kárt okozzanak másnak, de ez ellen lehet védekezni. Számtalan cikk jelent meg a neten, hogy nem az operációs rendszert használja ki manapság egy vírus, hanem a felhasználó tudatlanságát. Ha valaki ész nélkül rákkattint egy programra a böngészőben, ami azt mondja, hogy szedjél le, mert Adobe Flashplayer vagyok, vagy aki a spam levélre rámegy, amiben Pepsi Kata egy jó letöltő oldalra havja ismeretlenül, ami egyébként meg fake oldal, akkor ez ellen nincs védelem. Itt is a felhasználó a hibás. Ja meg tudom, ilyenkor a sok felhasználó szidja a windowst hogy hú de szar virusos lettem. Persze ő maga nem hibás, csak az a fránya windows.

    Azt írod, hogy az okos "emberek", akik elrejtik a vírust a programban, vagy a krekkben, stb, az bűnöző. Az aki warezol, vagy illegálisan tölt le az nem bünöző? Ha valaki nem ismeri a kreszt, de elkapja a zsaru, akkor nem a zsaru a hibás, hanem az aki jogsi nélkül nekiállt vezetni!
    Ergo, ha valaki leszed ilyen-olyan tartalmat a netről, akkor benne van a pakliban, hogy eszetlen emberek ezt kihasználják. Ha valaki az életben bünözik, és lebuktatják, akkor ő a hibás, nem az aki elkapta!
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne töltögessen senki a netről, vagy nem mondok itéletet, mivel én is élek az internet lehetőségeivel. Viszont, akkor is be lehet tartani szabályokat és lehet okosan csinálni dolgokat, hogy ne kapjon vírust!
    Szóval, én nem nézek le senkit, és nem tartom azt, hogy csak a guruk az óvatosak, és okosak. Mindenki az lehet, és mindenki elkerülheti a fertőzéseket és lehet szabadon böngészni a neten, és használni a gépet. Meg kell tanulni azokat a szabályokat, amikkel biztonságosan szörfölhet, stb., és akkor nincs gond. Ehhez még pénz sem kell, mert akinek van nete, az simán megtanulhatja a különböző dolgokat. Persze, aki nem akarja megtanulni ezeket a dolgokat, vagy nem fejleszti magát, vagy nem tart be dolgokat az inkább szidja a windowst, meg mindenki mást, csak saját magát nem.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák