Hirdetés

Aktív témák

  • keybee05

    csendes tag

    Sziasztok!
    Én egy kis segítséget szeretnék kérni. Most készülök telefont venni, és két típus közül nem tudom, hogy melyikkel járok jobban.
    Felsorolom a pro és kontra érveket a két telefon mellett, és hogy én hogyan érzem, és kérem, hogy a hozzáértők véleményezzenek, illetve segítsenek.

    Az említett két készülék, amik a levél tárgyát képezik: Samsung Wave és HTC Desire

    Jövet az összehasonlítás:
    A samsung javára billentette a mérleget a hd minőségű videófelvétel, amit az android frissítés kiegyenlített, de a honlapon olvasottak alapján úgy gondolom, hogy kamera tekintetében mindenképpen jobb a samsung (samsung vs htc: 1-0). Akinek van tapasztalata, kérem cáfoljon vagy támogasson:)
    A következő dolog, ami kicsit elveszi a kedvemet a HTC-től, az az, hogy nem játszik le divx és xvid formátumokat, ezzel újabb pont a samsungnak (2-0). Kerestem híreket szoftverfrissítésről e téren, de nem találtam semmi pozitívat. Bár az elgondolkoztató, hogy vajon néznék e egyáltalán filmet a telefonomon, illetve az meg főleg, hogy az amúgy sem akkumulátor-barát htc bírna e egy egész filmet aksival. (és itt a samsung harmadik pontja, az üzemidő, ezzel 3-0). További kedv-elvételi tényező számomra az, hogy a htc "nem tud magyarul", bár ez szerintem csak pár napig, esetleg hétig okozna nehézségeket, jobban fáj az hogy a samsung zenelejátszója milliószor jobban néz ki és sokkal sokrétűbb (itt a negyedik gól, 4-0).
    Kicsit kitérek a htc készülék előnyeire is, hogy ne húzzon el annyira a samsung :) - szóval mindenképpen ér egy pontot a htc gyorsasága, valamint a böngészés élménye is jobb, hála a szövegtördelés meglétének, szemben a wave-vel (4-2-nél tartunk). A következő dolog lehet, hogy bután fog hangzani, de szerintem nem lényegtelen. A t-mobile agyon akciózza a samsungot, minden második reklámban a wave-van, szerintem sok embernek lesz ilyenje, míg htc desire-ből nem sok szaladgál, mondhatni presztizs készülék, igazi kincs (4-3). Az árat nem akarom összehasonlítani, mert htc-t is lehet szerezni 90ezer körül (jó, wave-t meg akár 60-ért is, ha szerencsés az ember:)). Szóval adhatnék még ide-oda pontokat a samsungnak is (jobb bloototh, wifi), és a desire-nek is (képernyők gyorsabb váltása, stb...), de lényeg a lényeg, megvenném a desire-t, mert nagyon tetszik, csak nem értem, hogy miért jobb mint a wave, ami specifikációban többet tud, mégis úgy érzem, hogy kevesebb a másiknál.
    Légyszi komoly válaszokat írjatok, indoklással, tapasztalattal, ne olyanokat, hogy "vedd ezt mert jó", vagy mert a másik szar.
    Előre is köszi!

Aktív témák