Hirdetés

Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz atesss #2383 üzenetére

    lehet kapni olyan telefont, amit nálunk nem, de ilyenje főleg a koreaiaknak van (ami nem megy például itteni hálózaton), meg a Motorolának az érintőképernyős telói, valamint egy rakás ázsiai cucc (dual-SIM-es csodák, és a többiek).
    szerintem annyira ezekből nem éri meg egyik sem, talán a Motorolák, de azok nem olyan olcsók, mint amennyit tudnak.

    a kihagyott feature az régiónként dől el. erről csak ott és akkor tudsz igazából felvilágosítást, amikor a boltban a kezedbe fogod azt az adott telefont. kint kicsit úgy működik minden, mint nálunk az ilyen sufni boltok, csak sokkal nagyobb léptékben. az éntelefonomra azt mondták, hogy szingapúri, pedig Kína szívében vettem, és valójában meg hong kong-i (legalábbis az összes lokalizációs beállítás erre utalt, meg a kantoni nyelvű menü). persze hardveresen ez ugyanaz, mint a szingapúri, de mégis. a lényeg az, hogy ahol vettem, ott kérdés nélkül a szürkeimportos változatot rakták elém, mert az olcsóbb volt sokkal, mint a hivatalos. töltőt is olyat adnak hozzá jobb helyeken, amilyet szeretnél, de ha nem, akkor is nokiához elég könnyen lehet venni itthon is akár.

    a GPS cuccokhoz nem értek, sosem használtam ilyet, van ugyan a telefonomban is, de csak játszani jó. a papír térképeket jobban szeretem :)

    nekem őszintén nem hiányzik a magyar billentyűzet. vakon is jól tudok az angollal is gépelni, és csak egyetlen gomb nincs rajta, ami a magyaron van: az "í", ezt pedig én amúgy is (ahol lenne a bill.-en) az altgr+j kombinációval írom, mert így szoktam meg. ja, és még egy jó dolog, hogy az ázsiai modelleken lapos széles enter van, az állított keskeny helyett, ami sokkal jobb, mert így nem "ű"-t jrok mindig sortörés helyett...

    a fényképezők is olcsóbbak általában, én egy éve vettem olyan 100-110ezerért az akkori itthoni 150-160-as ár helyett.

Aktív témák