Hirdetés

Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    Sziasztok, van pár érdekes kérdésem:

    A nem felvillanó, hanem folyamatosan világító vakut tényleg azért találták ki, hogy ne pislogjon bele az ember? Xperia Rayem lett, és abban ilyen kamera van.

    Más: Az állítható Mpixel számot az érzékelő máshogy képezi le egyes Mpixel fokozatokban? Akinek zavaros a kérdés:

    A Ray 8 mpixeles kamerával rendelkezik, amit át lehet állítani 2 mpixelre is (azokon belül meg 4:3-asra, meg 16:9-esre, de az nem számít, mert mindegyik esetben a 16:9-eset a 4:3-asból állítja elő, csak alapból nagyobb mpixelű 4:3-asokkal dolgozik)
    Van egy régi szokásom, miszerint a készített képeket (fényképezőnél is, ami 14 mpixeles) photoshoppal letömörítem 1920xY-ra, normális csökkentő algoritmussal, hogy ne 10 megás képeim legyenek, hanem 300-500 kbite közöttiek, mert a képeket nem 500%-ra nagyítva akarom nézegetni, és úgy még teljesen jó a méretük.
    Stabilizált helyzetben készítettem képeket az összes beállítással, és érdekes eredmény lett:
    2 MP az 1224x1632-es képeket eredményez. Ha a 8 MP-en készített képeket letömörítem akkorára, akkor közel azonos lesz a minőség a 2 MP-hez képest, holott ha ugyanezt fényképezővel csinálom, akkor a csökkentés után részletgazdagabb lesz a kép a kisebbre állítotthoz képest. Ebből arra következtetek, hogy teljesen más leképezés történik kisebb felbontásnál, ami - ha nem akarom nagyítgatni, akkor - elég szépnek tűnik.

    Másnak is feltűnt már ez? Mert így teljesen fölösleges legnagyobb felbontáson fényképezni, mert nem lesz szebb a kép. Mintha az érzékelő már nem tudna mit kezdeni az 5-8-11-42 :DDD mpixellel.

    Picit hosszú lett, de nagyon érdekel, hogy mit gondoltok ezekről :)

    [ Szerkesztve ]

    Make Love not war!

Aktív témák