Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LoGi

    csendes tag

    Sziasztok!

    - Árkategória: 150-250 ezer
    - Használt vagy új? Új
    - Hol vennéd meg? Lehetőleg hivatalos helyen gyári garanciával
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel: Hosszú távra keresek, és még nem sürgős vétel, most kezdtem el felmérni a terepet. Eddig sztem flagship killer telefonjaim voltak, most lehet kicsit flagship irányba mozdulnék el. Most egy OnePlus 6T-t használok már picit több mint 3 éve, előtte Nexus 5X és Samsung Galaxy S2 okostelefonjaim voltak. A OnePlus akksija most ért el odáig, hogy már nem nevezhetném egy kényelmes 1 napos akksinak, kb 4, 4.5 óra screen on time-ot bírhat nálam 100%-ról 0-ra in ideal conditions. Gondolkoztam akksi cserén is amúgy, de nem tudom hol van olyan hely, ahol tuti jól és gyorsan megcsinálják. Esetleg tud valaki ilyen szervízt ajánlani Budapesten? Nincs replacement telefonom, és sok mindenre használom (2FA, fizetések, stb stb.), ezért nem akarom OnePlus szervízbe se shippelni több mint 1 hétre, és magam se merek akksi cserébe vágni. Akksi a fő zavaró tényező, bár néha már a szoftver is csinál hülyeségeket, és kell neki egy restart.
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is: Stock android, vagy ahhoz hasonló light skinek a kedvenceim. (Pixel, OnePlus). Ezért pl Huawei telók annyira nem szimpik. Fontos számomra az is, hogy sokáig támogatva legyen új Android verziókkal és security patchekkel.
    Mire szeretnéd használni, mi a fontos? Eddig főleg heavy multimédia fogyasztás volt jellemző (hang/videó), de új telefonnál a jó kamerát (vagy a jó kép post processinget) is jobban értékelném már, hogy egyszerű legyen vele szép képeket csinálni (főleg tájképeket, selfie kamera nem annyira fontos). Videókat ritkán készítek.

    Must haves:
    - relatíve nagy képernyő átmérő (6 inch+), hapsi vagyok nagy zsebbel, és sok videót szeretnék nézni rajta
    - remek battery life, nem akarok azon aggódni, hogy reggel leveszem 7-kor a telefont a töltőről, akkor este 10-kor még nem lesz benne kényelmesen 20-25%
    - minőségi képernyő: legyen világos, kültérben is jóllátható, lehetőleg valamilyen LED a szép feketékért, minimum 1080p, és igazán örülnék 90 Hz refresh rate-nek is, még nem volt high refresh rate telóm, ezért kipróbálnám milyen
    - ne kelljen félnem ha esőben vagy teli kád közelében szeretném elővenni a telefont
    - 8GM ram, 128 GB fast storage minium
    - fast fingerprint reader, a face unlock Covidos mask időkben nem igazán működik
    - jó kamera szép városi és tájképek lövésére

    Nice to haves:
    - wireless charging
    - headphone jack
    - external SD card slot, 256 GB+ belső tárhely
    - 120+ Hz refresh rate, 1440p felbontás
    - full water proofing (IP68, IP69)
    - stereo front facing speaker

    Nem fontos:
    - milyen anyagból van a ház, úgy is tok lesz rajta. Ha a gombok jól klikkelhetőek, that's good enough for me
    - telefonos játékok futtatása

    Egyébként érdemes az ünnepek utánra várni vele, ha magamnak lesz, és szeretném nem a lehető legdrágább időben megvenni, ugye? Szóba jöhetnek olyan telefon ötletek is, amik a közel jövőben fognak kijönni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák