Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Golyobis #37260 üzenetére

    Alig egy hónapja volt olyan, akinek volt ezzel problémája. Ha ez problémás, akkor sima bróker helyett lehet bankot is választani (drágábban).

    Amikor olyan két éve ugyanez felmerült bennem, még a számlanyitás előtt megkérdeztem az OTP-t, hogy a TBSZ-hez tartozó devizaszámla fogadhat-e utalást külföldről úgy, hogy név szerint nem én vagyok a küldő (akkoriban a TW váltakozva vagy a saját nevét írta be a küldőhöz, vagy az enyémet). Nem volt vele gond soha. Itt minden devizához adnak egyedi IBAN számot, és szerintem még ezeken túl is van egy-egy belső technikai számlaszám devizánként. Viszont devizát váltogatni csak a legfelső szinten engednek, ha a pénz bekerült a TBSZ pénzszámlájára valamilyen devizában, akkor az abban is marad a TBSZ megszűnéséig. Ebben rugalmasabbak a brókerek, még ha van is befektetési kötelezettség, legalább engednek devizát váltani.

    RC-nál a héten azt mondták, hogy a deviza beutalásnál nem vizsgálják a feladót, így nem adtam meg nekik a Revolutos számlaszámomat előre, és valóban meg is érkezett az onnan küldött pénz fennakadás nélkül. Azt viszont mondták, hogy ha devizát akarnék kiutalni tőlük, akkor ahhoz előbb igazolnom kell, hogy az enyém a cél számla.

Új hozzászólás Aktív témák