Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz 123xyz #54988 üzenetére

    Az a baj vele, hogy meglopnak, vagyis neked nem marad semmi.
    Egy marha drága szolgáltatást vásárolsz, ahol miután a te pénzedből megkapja a díját az ügynök aki köti veled, meg lehúz a biztosító, ezek után egy olyan terméked lesz, amit meg tudnál venni egy egyszerű befektetési alapon keresztül töredéke költségen, vagy egy ETF-en keresztül közel nulla költségen.
    A baj tehát az az egésszel, hogy mivel a te pénzedet fektetik be, a befektetés kockázatát te futod, a hasznot viszont nem te kapod hanem a biztosító és az ügynök.
    Ne haragudj de ki az a hülye aki 6% hozamért tőzsdére viszi a pénzét (amiből mivel költségek vannak, nem lesz annyi), ha egy egyszerű állampapír is fizet 5%-ot?
    Miért akarsz kifizetni 35 év alatt több millió, adott esetben tíz milliós nagyságrendet költségek formájában, ha ugyanezt kis tanulással megteheted huszadannyi költségen.
    Ha elfogadod hogy ezen idő alatt nem firsz hozzá a pénzhez, akkor nyissál egy nyeszt és vegyél rajta S&P 500 at, garantáltan sokal jobban fogsz járni mint a biztosítással.
    Ha meg ehyáltalán nem akarsz foglalkozni a témával, akkor meg nyiss egy nyugdíjpénztárat és állíts be egy állandó utalást rá, még azzal is sokkal jobban jársz majd mint a biztosítással, noha nem annyira jól mint a nyesszel.
    A biztosítások azt használják ki hogy buta (az emberek többsége 0 azaz nulla pénzügyi tudással rendelkezik) vagy és nem látod még az elemi összefüggéseket sem, ezt kell mindenáron elkerülni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák