Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz lajafix #7408 üzenetére

    stagfláció estén mi van?

    + Mo-on akkor is lehet infláció, ha a világ más részein 0, vagy stabilan valamivel 0 alatti defláció lesz. (vagyis tartósan csökkenő részvényárak mellett pozitív hozamot kapok)

    + a minimum hozam benchmarkja a mo-i árfolyamindex (ft-ban mért infláció), miközben nemzetközi piacokon befektetett eszközökben van a pénzem....

    + tartós defláció esetén akármelyik portfólióban van a pénzed, a defláció mértékével garantált hozam fogja adni a legjobb teljesítményű portfóliót az 5-6 különböző kockázatú pf közül. Vagyis a lehető legkevesebbet fogom veszíteni.
    Mondjuk az most meghaladja a képességeimet hirtelen, hogy negatív hozam mellett hogy kell beértékelni egy államkötvényt.
    Bár logikusan végiggondolva egy -1%-os piaci hozam mellett az 1% kamatozású államkötvény felértékelődne, úgyhogy lehet, hogy a hosszú kötvényportfólió befektetés ebben az esetben többet ér, mint a deflációval korrigált járadékbefizetés. De az tuti, hogy nincs az a vagyonkezelő Mo-on, aki bevásárolna 30 éves 1-2-3%-os kamatozású $ államkötvényből csak azért, mert 30 éves deflációs folyamatra számít.

    (bár ennek az évtizedeken keresztül nyomtatott irdatlan mennyiségű pénznek az eltüntetése éppen egy tartós deflációhoz vezetne)

    A sok sok forgatókönyv közül nem látom, hogy a garancia alap milyen esetekben nyertes, viszont rengeteg esetben iszonyatosat bukhat.
    (az a hülye elv szülte gondolom, hogy az elmúlt évszázadban átlag 10-12% hozam úgyis garantált, úgyhogy bukni úgysem bukhatnak a hozamgarancia intézményével. Csakhogy más idők is eljöhetnek.....)

Új hozzászólás Aktív témák