Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz Flashcash #7421 üzenetére

    eurostat jelenlegi költségvetési hiány számításának módszere szerint szerintem a kettő kizárja egymást: hogy állam költségvetési hiányt tömködjön vele + megmaradnak az egyéni számlák is.

    1. verzió: vagy az államé lesz, és akkor hiányt tömködhet vele, de az egyén nem rendelkezhet szabadon, és nem is szól a nevére
    2. verzió: vagy pedig az egyéné marad saját nevére (akár állami kezelésben, akár magán vagyonkezelőnél), de akkor meg nem tömködhet vele az állam lyukakat.

    Márpedig a lyuktömködésre megy ki minden.
    Ennyit akartam belőle kihozni :)

    ----
    azonos időszakot hasonlítottunk, csak minden instrumentumnak más az optimális kifutási ideje (legalábbis szakértők szerint, úgyhogy ha ugyanezek a szakértők beszélnek egyszerre hosszútávú optimális részvénybefektetésről, és ugyanazok az elemzők hasonlítanak 10 éves kötvénybefektetést 10 éves részvényhez, akkor jó nagy öngól rúgnak) Nem a Nyilasira értem, de szerintem ott ő is benézte, vagy pedig valami nagyot szóló blogbejegyzést akart összedobni az ideális időpont-időtáv kiválasztásával, ahol a legjobban kijönnek a különbségek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák