Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz Neck #7507 üzenetére

    Én szeretem a Fuji XF 18-55mm f/2.8-4-et, de az egy tévhit, hogy az egy hű de prémium cucc. A maga idejében messze az átlag egypálcás APS-C kitobjektív felett volt optikai minőségben (ma már kisebb az előnye), egy fényértékkel fényesebb volt a teljes tartományban, fém az egész és van blendegyűrű. De ne feledjük, hogy az X-rendszer elején debütált 12 évvel ezelőtt, érződik rajta, hogy eltelt az idő.

    Én viszont pont ezt szeretem benne, nekem a "modern vintage" (értsd: Kilencvenes évek vége, kétezres évek eleje) a leginkább kedves a számomra ha ízeket akarok, amikor már kezdtek megjelenni a modernebb lencsebevonatok vagy a nyitva is kontrasztos kép, de még voltak tipikusan vintage hibák (vignettálás, CA, LoCA, örvénylő bokeh, stb).

    Ez az objektív ezt a hangulatot hozza. Ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, de labor méricskélésben teljesen oké, hogy elmarad egy bármilyen jóval modernebb cucctól.

    Amúgy most fogják leváltani az XF 16-50mm f/2.8-4.8-ra ami a pletykák szerint a 40 megapixeles X-T50-nel együtt fog megjelenni.

Új hozzászólás Aktív témák