Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sequoia

    csendes tag

    Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, mennyire tartjátok ésszerűnek az általam tervezett konfigurációt, mit változtatnátok rajta.
    Az igényeim: univerzális otthoni gép kell. Elsősorban munkára, itthon dolgozom, főleg szövegszerkesztőben, böngészőben és még némi képszerkesztés van benne. Másodsorban zenehallgatás, filmnézés, esetleg némi játék is, de ez nem fontos szempont. Egy qhd (2560x1440) monitorral el kell bírnia akadozásmentesen, de ez is a hétköznapi használatra vonatkozik, nem grafikaigényes játékokra. A monitort lehetőleg DP-vel szeretném csatlakoztatni, hogy a HDMI bemenete (csak egy van neki) szabadon maradjon más eszköz számára. A keretet 200 ezer forintig húztam meg, de tudjuk másra is költeni a pénzt, tehát lehet alacsonyabbra szabni. Monitor, billentyűzet, egér, winchester marad a meglévő, a keret az egyéb - alább sorolt - elemekre vonatkozik. Fontos szempont viszont, hogy a gép lehetőleg 5, de akár 10 év múlva is gép legyen még - esetleg pár alkatrész cseréjével, bővítésével (pl. több memória jöhet később, esetleg egy videokártya, ha nagyobb lesz a gyerek és játszani akar, stb.). Mielőtt lehurrognátok, hogy a gép 5 év múlva biztosan elavul, szólok, hogy a mostani asztali gépemet kb. 9 éve használom szintén csak pár cserével/bővítéssel, és nem vészesen kényelmetlen használni. Ezt annakidején magam raktam össze, most viszont inkább a PCX-szel összeszereltetném, csak majd a régi HDD-t rakom én bele (az nem 9 éves, csak 3-4). Szóval lehetőleg időtálló hardvert szeretnék. Ennyi szó után jöjjenek a konkrétumok.

    Asrock Z170 EXTREME4
    Intel Core i5-6600
    Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Savage HX421C13SBK2/8
    Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD
    FSP 400W HEXA+ táp
    Zalman Z3 ház
    DeepCool GAMMAXX 200T hűtő
    Asus DRW-24F1MT dobozos DVD író

    Fő dilemmáim:
    1. ha a játékok frame rate-je nem érdekes, ugye az intel saját videovezérlése el fogja vinni a qhd monitort gond nélkül? Vagy inkább költsek kevesebbet alaplapra (esetleg processzorra?), és jöjjön bele egy középkategóriás videokártya?
    2. nem komoly tétel a többihez képest, de kell a külön hűtő, vagy elég lesz az, amit elvileg gyárilag is adnak a processzorhoz?
    3. a 400w táp elég lesz? Akkor is, ha esetleg idővel 2 HDD és 2 SSD meg egy videokártya is összegyűlik a házban? (ez nem valószínű, de 1 HDD és 2 SSD valószínűleg lesz benne)
    4. van-e bármi a fentiek között, ami kerülendő, vagy tudtok helyette jobb ár-érték arányú alternatívát?

    Köszönöm szépen a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák